Na starostovskom plese sa zabavili aj poslanci či zástupcovia organizácií + foto

Starostovský ples nadviazal na začatú tradíciu. Zorganizovali ho po šiestykrát. Patrí k najmladším plesom a cestu naň si našli okrem starostov aj niektorí poslanci obecných zastupiteľstiev. Medzi pozvanými hosťami boli však hlavne aj zástupcovia organizácií. Hosťujúcou obcou, ktorá poskytla priestory kultúrneho domu boli Rimavské Janovce so starostom Romanom Uhrinom. „Podujal sa znovu poskytnúť priestory. Je veľmi dobré sa stretnúť aj neformálne, lebo vždy sa stretávame len na pracovných stretnutiach. Najmä s novými kolegami, ktorým chcem touto cestou srdečne zablahoželať k zvoleniu, ako aj k znovuzvoleniu ostatných kolegov,“ povedal predseda Združenia miest a obcí Gemera a Malohontu Marian Habovčík, ktorý je starostom v obci Lenka. Ako poznamenal, okres Rimavská Sobota je veľký a má viac ako sto samospráv a v novom volebnom období ešte nepozná všetkých starostov. „Toto je jedna z možností, ako sa môžeme aj neformálne stretnúť, porozprávať sa a nadviazať nové priateľstvá či, kamarátstva. 

O program sa postarali heligonkári a zábava pokračovala pod taktovkou Mareka Sendreja z Hostišoviec a jeho hudobníkov z Veľkých Teriakoviec. Chutné jedlo pripravili šikovné ruky domácich kuchárok z obce, o jeho roznášanie a obsluhu sa postarali žiaci zo Strednej odbornej školy obchodu a služieb v R. Sobote pod vedením majstra Ferdinanda Balogha. „Oslovovali sme starostov v rámci nášho regionálneho združenia. Z iných okresov sme starostov nevolali. Medzi pozvanými bol aj Michal Kaliňák, ako aj ostatných predstaviteľov verejnej a štátnej správy ale neprišli všetci. Pozvanie však prijal prednosta okresného úradu,“ povedala starostka Horných Zahorian Zuzana Vysokaiová, ktorá patrí k najužšiemu okruhu organizátorov. Ako podotkla, začínali trochu neskôr, čo bolo spôsobené snežením a problémom na cestách. Všetci však dobre došli.

Spomedzi primátorov prišiel Martin Pliešovský z Hnúšte. S účasťou na plese, ako aj zástupcov tunajších mikroregiónov bol spokojný aj starosta obce Orávka Ján Lichanec. Ako podotkol, ples sa vydaril, prišlo ich dosť, aj keď viacerí mali zdravotné či iné rodinné udalosti. „Som rád, že má svoje miesto v plesovej sezóne,“ zdôraznil. 

Starosta Rimavských Janoviec na ples prišiel s manželkou Dankou. Ako pre vobraze.sk priblížil, zúčastnili sa už štvrtého plesu v tejto sezóne. Keď sa im dá, tak na plesy chodia veľmi radi nielen v obci, ale aj v okolí. Boli tak na športovom a farskom plese v Jesenskom a aj na domácom plese hasičov. Tento rok mali podľa neho v R. Janovciach na pláne štyri plesy. Najbližšie bude farský a potom matičný, ktorý má veľmi dlhú históriu. „Najväčšia účasť zatiaľ bola na hasičskom plese. V Janovciach skoro každý je alebo bol hasič, a preto domáci chodia veľmi radi na tento ples,“ povedal Uhrin, ktorý ako tvrdí, na plese sa rád stretne s ľuďmi ale nezaraďuje sa k parketovým levom. „To skôr manželka,“ doplnil s úsmevom. Tá sa na ples pripravovala asi hodinu, nakoľko bola ešte v práci. Ako priblížila, na plesy chodia radi a niekedy stihli aj piatkový a aj sobotňajší ples. Chodili takto radi aj na policajný a na druhý deň na matičný ples. Výber šiat má pestrý a zvykne ich striedať. „Kombinujem si to. Striedam dlhé či krátke,“ dodáva Danka. 

Marian Habovčík prišiel na ples s dcérou a početnou partiou poslancov Obecného zastupiteľstva v Lenke. „Prišli sme vzorovo na ples,“ povedal s úsmevom a pochvaľoval si organizačný tím, ktorý sa vždy podujal a ples dobre zorganizoval. Plesy má rád a zaradil sa skôr medzi parketových tanečníkov. 

Zdroj: vobraze.sk