Fitneska Gémešiová z R. Soboty sa pripravuje na súťaženie v novej disciplíne

Viktória Gémešiová (vpravo) a Vanesa Hritzová

Fitneska Viktória Gémešiová z Rimavskej Soboty sa rozhodla pre zmenu a v novej sezóne bude súťažiť v disciplíne artistic fitnes. Jej súčasťou sú aj gymnastické prvky. Je určená pre športovkyne, ktoré preferujú športovú, atletickú, svalnatú, ale pritom estetickú postavu, bez vyrysovania, s primeranou vrstvou tuku. „S prípravou som začala v novembri, čiže som momentálne v polovici prípravného obdobia. Na prvej súťaži sa predstavím prvého apríla v Púchove,“ uviedla pre vobraze.sk dvadsaťštyriročná Gémešiová (Roland Fitness).

V minulej sezóne súťažila v kategórii wellness fitnes a prechod do inej disciplíny avizovala už vlani lete. Vo svojej premiérovej sezóne pritom zápolila medzi bikiny fitneskami. „Niektoré cviky v posilňovni som úplne vyradila. Tréningy mám prispôsobené tomu, aby som stíhala gymnastickú prípravu a aj regeneráciu, teda mám menej silových tréningov, ale ich intenzita je vyššia,“ priblížila Viktória. Verí, že bude v jej prípade platiť do tretice všetko dobré. „Už aj proces prípravy mi je zatiaľ srdcu najbližší. Teraz si žijem svoj sen,“ povedala Gémešiová.

„Je veľmi náročné si pripraviť zostavu. Nie som v tom úplne doma. Pomáha mi fitneska Kristína Juricová. Niektoré gymnastické prvky sú ťažšie a dajú mi zabrať. Poniektoré ovládam ešte z predchádzajúcich rokov,“ uviedla bývalá úspešná mažoretka. Ako dodala, súčasťou zostáv na hudbu sú stojky, premety, rozsahové skoky, silové prvky a rôzne tanečné kreácie. „Dôležitý je celkový dojem, vedieť sa predať,“ zdôraznila. Zároveň potrebuje zaujať svojou postavou.

Viktória uviedla, že sa veľa prvkov v oblasti flexibility učí nanovo. „Aj to, čo som vedela, si vyžaduje veľa naťahovania a bolesti. Musela som v tejto oblasti veľmi popracovať a aj ešte veľa musím,“ podotkla.

Keď súťažila v disciplínach bikiny fitnes i wellness fitnes, získala medaily na podujatiach na Slovensku a v obidvoch prípadoch sa predstavila na majstrovstvách Európy. „Som odhodlaná urobiť všetko, čo bude v mojich silách, aby som bola úspešná na slovenských podujatiach a ostatné nechám na kompetentných. Urobím maximum, aby som si zabezpečila nomináciu na majstrovstvá Európy,“ povedala Viktória Gémešiová.

Na Pedagogickej fakulte UK v Bratislave vyštudovala kombináciu pedagogika a psychológia. Pracuje v bratislavskej súkromnej základnej škole ako vychovávateľka.

Na súťaženie pripravuje sedemnásťročnú Bratislavčanku Vanesu Hritzovú, ktorá ide zápoliť medzi bikiny fitneskami v dorasteneckej kategórii. „Spolupracujeme od septembra minulého roka. Je to tiež taký malý splnený sen, že už teraz mám možnosť svoje vedomosti a skúsenosti v tomto športe posúvať ďalej. Teším sa na výsledok tejto spolupráce,“ uviedla Gémešiová.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album V. Gémešiovej