Na Ľudovej tancovačke v Kružne sa zabávalo do rána. Prekvapením večera bol Maduar + foto

Už od začiatku roka patria piatky a soboty kultúrno-spoločenským akciám. Sú to plesy, karnevalové a iné tanečné zábavy, ktoré spájajú ľudí tancom, dobrou náladou a hodovaním. V obci Kružno sa uplynulú sobotu konala v kultúrnom dome Ľudová tancovačka, ktorú zastrešil organizačný tím Držkobrania.

„1. ročník Ľudovej tancovačky sme organizovali v decembri minulého roka a toto je také pokračovanie aby sme nielen pracovali, ale sa aj zabavili,“ uviedol pre vobraze.sk hlavný organizátor a iniciátor tejto akcie Miroslav Melich. Názov zábavy si organizátori zvolili zámerne. „Nechceme, aby to bol ples, ale jednoducho tancovačka, kto chce príde v kroji, kto chce príde inak spoločensky oblečený,“ dodal Melich. „Zámerom celej akcie je skĺbiť dobré jedlo, folklór a podporiť lokálnych umelcov.“

O hudobnú zábavu sa počas celého večera starala skupina Trio band Sendrejovci, vystúpili heligonkári a veľkým prekvapením večera bolo vopred neohlásené vyskúpenie skupiny Maduar, počas ktorého boli všetci účastníci akcie na parkete. Zazneli ich najväčšie hity, ktoré si s Lacom a Jurajom Matyinkovcami všetci zaspievali.

O polnoci nechýbala tombola a po nej zábava pokračovala do rána.

Zdroj: vobraze.sk, foto: J. Čajko