Fašiangová zabíjačka v obci Hrnčiarska Ves sa vydarila + foto

Fašiangová zabíjačka v obci Hrnčiarska Ves pritiahla veľa záujemcov, ktorí si chceli pochutnať na špecialitách. Prišlo aj viacero nováčikov z okolia. Zabavili sa pri hudbe a ukončili fašiangovú sezónu. Pripravené boli pre nich výrobky a v deň zabíjačky mohli vidieť priebeh a prípravu špecialít ako hurky, klobásy, zavarenú slaninu či tlačenku i kapustu. Ako pre vobraze.sk ďalej uviedol starosta obce Ján Melicher, prešlo sa všetko, čo pripravili deň dopredu a aj v deň zabíjačky. Tá sa konala v sobotu 18. februára. „Návštevníci si brali priamo čerstvé výrobky priamo od mlynčeka. Na kapustu chodili s nádobami, a tak si brali. Málokedy tak je, že nám nič neostalo,“ priblížil starosta a dodal, že podujatie financovala obec.

Od rána bolo pripravených niekoľko kotlov na varené mäso či kapustu a viac ako 140-kilogramové prasa.
Kapustu robili s mäsovými guľkami a druhú s hríbami i mäsom. Miestne námestie bolo miestami úplne plné, starosta Ján Melicher je s podujatím aj organizáciou spokojný. „Pomáhali všetci. Dôchodcovia, ľudia z kultúrnej komisie, poslanci i zamestnanci obecného úradu,“ doplnil starosta.

O kultúrny program sa postaral folklórny súbor Hrnčiarka i heligonkári. „Prišlo asi 20 súboristov a bolo vyše 40 detí z našej materskej a základnej školy pod vedením šikovnej učiteľky,“ uviedol starosta Melicher a avizuje, že podujatie chcú zorganizovať aj na budúci rok. Najbližšie ich v obci Hrnčiarska Ves čaká májová vatra zvrchovanosti a súťaž vo varení kapusty.

Zdroj: vobraze.sk