Na amfiteátri v R. Sobote opakovane vypadla počas podujatí elektrina

Na amfiteátri v Rimavskej Sobote opakovane počas uplynulých podujatí vypadávala elektrina. Stalo sa tak na akcii Držkobranie a naposledy aj na Junius feszte uplynulú sobotu. Vo večernom programe, keď atmosféra gradovala a prichádzali na pódium ďalší účinkujúci, všetko zhaslo. Ostalo svietiť iba pár núdzových svetiel v areáli. Výpadok trval niekoľko desiatok minút a koncert potom pokračoval do neskorých nočných hodín. 

V amfiteátri pritom bola zrekonštruovaná elektrina, vedenia, rozvodové skrine či ističe. Ako ďalej pre vobraze.sk uviedla poverená riaditeľka Mestského kultúrneho strediska Silvia Habánová, na sobotňajšom podujatí vtedy nebola, na základe jej zistení však došlo k preťaženiu a následne vyhodilo istič. „Pracujeme na tom, aby do budúcna prenajímatelia amfiteátra boli oboznámení s podmienkami a nahlásili, aký odber budú potrebovať,“ povedala Silvia Habánová. 

K rekonštrukcii amfiteátra došlo minulý rok a časť týkajúca sa elektriny bola aj ukončená. Podľa slov vedúcej  odboru rozvoja mesta Rimavská Sobota Evy Murárikovej elektrina nevypadla z dôvodu, že by bola zlá rekonštrukcia. Dôvodom podľa nej bolo napojených približne 20 stánkov a pódium, čo nemalo takú kapacitu, aby to všetko utiahol jeden zdroj. Počas akcie na amfiteátri bolo množstvo potravinových stánkov, grilov či chladiarenských zariadení. „Rekonštrukcia spĺňala všetky podmienky. Boli na to urobené revízie. Keby to boli rozdelili a nenapojili na jeden zdroj všetko, tak nie je žiadny problém,“ upozornila Muráriková.

Držkobranie malo premiéru v R. Sobote. Súťažilo dvanásť tímov  + foto a video

Celkový rozpočet na rekonštrukciu počítal s elektrinou aj so stavebnými úpravami vo výške vyše 350-tisíc eur. „Robila sa len tá prvá časť elektriky zatiaľ. Spolu náklady na elektriku boli 210-tisíc eur,“ doplnila Muráriková. 
Na rekonštrukciu boli využité prostriedky z Banskobystrického samosprávneho kraja i rimavskosobotskej samosprávy.

https://fb.watch/k_Zgh-I9-w/

Stavebné úpravy počítajú do budúcna napríklad s obnovou premietacej kabíny či lavičiek.  

Zdroj: vobraze.sk