Milovníkov držiek čaká 3. ročník Držkobrania

Ak patríte k milovníkom držiek, dátum 13. august si určite zapíšte do vášho kalendára. Uskutoční sa totiž už 3. ročník súťaže vo varení držkových špecialít Držkobranie, ktorá sa opäť bude konať na „Burde“, v bývalej rekreačnej oblasti pri obci Rovné (okres Rimavská Sobota). Po úspešnom druhom ročníku je pripravených veľa nových organizačných zmien, aby bol tento ročník ešte lepší a zábavnejší, či už pre súťažiacich, návštevníkov, ale aj účinkujúcich.

Ako bolo po minulé roky zvykom, celý deň vás budú zabávať folklórne zoskupenia aj jednotlivci. Tešiť sa môžete na Ľudovú hudbu Miroslava Kapca a jeho hostí. Vystúpia tiež legendy podpolianskeho folklóru Ondrej Molota a Ján Hronček. Zaspieva Anna Šatanová a Ján Babic. O dobrú náladu sa ďalej postarajú napríklad aj Anna Borošová, Veronika Bodnáriková a Jozef Mak. Na podujatí sa predstaví FS Háj a Gold Orchestra M.Uhriča. Do spevu aj tanca tiež zahrajú heligonkári Ján Murín, Jožko Chlebničan, Peter Klajban, Radko Šiminský, Ondrej Sliacky, Adam Valaskai, Ľuboš Lašák a Daniel Ivanič. Na coutry nôtu zahrá Bluetrend z Rimavskej Soboty a do skorého rána bude návštevníkov zabávať skupina Syntakt z Poltára.

Súťažiacich opäť čaká vysoko konkurenčný boj o putovnú varechu a titul majstrov držkových špecialít. O hodnotenie sa postará 13 kuchárov z Aregala Slovensko. Príde aj ich nový člen, televízny moderátor Patrik Herman. Čo to k vareniu povedia aj finalistky šou Pečie celé Slovensko, Beáta Karelová,Katka Novotová a ich skvelá kamoška Lenka Schwammel. Organizátori mysleli aj na najmenších, okrem nafukovacích atrakcií, ktorých tento rok bude viac, pribudnú aj kolotoče. Ak chcete zažiť poriadny gurmánsky zážitok, vo VIP stane budú celý deň okrem klasických jedál ako guláš, kapustnica či pečená klobáska, kuchári pripravovať špeciality z celého sveta.

Zdroj: MM COOKING AGENCY O.Z. (redakčne upravené), foto: album vobraze.sk