Držkobranie pozná víťaza. Spestrením boli parašutisti

V sobotu 14. augusta sa na Burde pri obci Rovné, konala súťaž vo varení špecialít z držiek – Držkobranie. Zúčastnilo sa jej viacero tímov, nielen z Rimavskej Soboty či okolia. Nechýbal ani kultúrny program, spestrením boli parašutisti. Organizátori podujatia Miroslav Melich a Vladimír Vetrák hodnotia 2. ročník Držkobrania veľmi pozitívne. „V porovnaní s prvým ročníkom stúpol počet súťažiacich dvojnásobne. Zapojilo sa 23 súťažných tímov z čoho máme nesmiernu radosť, nakoľko držky sú jedlom, ktoré buď milujete, alebo ho vôbec neobľubujete,“ povedal pre vobraze.sk Miroslav Melich.

Víťazným tímom sa stal Dream Team z Nitry. Na druhom mieste sa umiestnilo družstvo Diany Borzovej a na treťom skončila partia z obce Kružno. Boli aj špeciálne hodnotenia. Cenu najkrajšieho stánku získali LDK České Brezovo, najveselší stánok kuchári ohodnotili z neďalekej obce Potok.

Hlavný porotca Marek Mruz

Návštevníci si veľmi pochvaľovali folklórny program. Jeho súčasťou bolo aj vystúpenie súboru Ďatelinka, ktorý práve v ten deň oslavoval 50. výročie založenia. Hlavný porotca Marek Mruz skonštatoval, že sa mu takéto malé akcie veľmi páčia a je na nich iná atmosféra, ako na veľkých podujatiach.

Príjemným spestrením pre divákov bol zoskok parašutistov z Očovej s označeným cieľom dopadu priamo na futbalové ihrisko. Jedným zo štyroch členov klubu padaj.sk bol aj 70-ročný pán Ján Vrbický starší.
Myslelo sa aj na tých najmenších. Deti si mohli nechať namaľovať niečo pekné na tvár, zahrať sa s drevenými kockami alebo sa vyblázniť na nafukovacej atrakcii.

Dobrou správou je, že organizátori myslia aj na pokračovanie tohto podujatia, ak to situácia dovolí. „Sme veľmi radi, že sa nám podarilo spojiť komunitu ľudí, ktorí obľubujú držky a radi by sme sa touto cestou poďakovali všetkým sponzorom, účinkujúcim a dobrovoľníkom, ktorí sa do tohto projektu zapojili,“ uzavrel Melich.

Zdroj: vobraze.sk, FOTO: Imro Kopec, Gabriela Gyuránová