Lučenec mal zástupkyňu v televíznej šou Pečie celé Slovensko

V piatom kole tretej série šou Pečie celé Slovensko, ktoré odvysielala RTVS včera, vypadla Michaela Sviteková. Tá pochádza z Lučenca a cestujúci ju mohli zaregistrovať ako vodičku autobusu. Na finalistov čakali aj v piatej epizóde tri výzvy, piekli napríklad detskú tortu v tvare zvieratka. „Dopadlo to tak, ako som predpokladala. Idem domov. Tie prvé dve výzvy boli zlé, takže som s tým aj rátala. Takto to je, ako to má byť,“ uviedla Sviteková v reakcii na jej koniec v televíznej šou, ktorá bola súčasťou najnovšej odvysielanej časti. Predtým sa však poďakovala za príležitosť. Ako Michaela dodala, bolo pre ňu veľkou cťou byť v tejto šou a stretnúť sa s porotkyňami, ktorými sú Jozefína Zaukolcová a Petra Tóthová i s moderátormi. Tými zas sú Juraj Bača a Milan Zimnýkoval. „Vy ste nám dávali stále energiu a úsmev na tvári,“ podotkla na adresu známych moderátorov.

Nezabudla však ani na finalistov, ktorí pokračujú v súťaži. „Chcem sa poďakovať hlavne týmto úžasným ľuďom, oni majú právo tu naozaj byť a ísť ďalej. Sú to talentovaní a šikovní ľudia, ktorí to robia svojím srdcom a to je hlavné. Držím vám palce a nech je tá najlepšia trojka vo finále,“ prihovorila sa im Michaela Sviteková.

Finálová zostava televíznej šou Pečie celé Slovensko pozostávala z dvanástich účastníkov. Sviteková vypadla ako štvrtá v poradí. Tou, ktorá ako prvá opustila šou, bola Klára Fazekašová z Rimavskej Soboty.

„Od účasti v tejto súťaži očakávam, že sa tu veľa naučím, získam nové priateľstvá a veľa nových skúseností,“ vravela Michaela Sviteková vo videozitke RTVS.

„Sympatická Miška pochádza z Lučenca a pracuje ako vodička autobusu. Rada skúša nové výzvy a verí, že jej vytrvalosť aj v prípade, keď sa niečo na prvýkrát nepodarí, jej pomôže v súťaži,“ predstavila RTVS finalistku Michaelu Svitekovú (43) v tlačovej správe pred začiatkom šou. Ako doplnila, pečeniu sa začala venovať pred ôsmimi rokmi a po menšej prestávke sa k tomuto koníčku vrátila. „Miška sa okrem pečenia rada venuje aj turistike a bicyklovaniu spolu so svojou dcérkou a dvoma psíkmi husky. Jej pekárskou ambíciou je mať vlastnú cukráreň, kde by mohla prezentovať to, čo ju baví a napĺňa – sladké dobroty od výmyslu sveta,“ uviedla RTVS ďalej v tlačovej správe.

Zdroj: vobraze.sk, RTVS, foto: RTVS