Klenovskú Rontouku čaká jubilejný 45. ročník. Ponúkne rozmanitý program 

Folklórny festival v Klenovci čaká 45. ročník. Gemersko-malohontské folklórne slávnosti Klenovská Rontouka privítajú priaznivcov folklóru na jubilejnejnom podujatí. Konať sa má 28.-30. júna. Milovníci folklóru i mladšie ročníky si tak môžu prísť pozrieť ľudové tradície našich predkov. Ako pre vobraze.sk ďalej priblížila odborná pracovníčka pre folklór GMOS a dramaturgička slávnosti Stanislava Zvarová, program tento rok nebude jednoliaty, ale ponúkne skôr rozmanitú prezentáciu tradícií. Aktivity budú zamerané ako pre dospelých, tak aj pre deti. „Budú mať tvorivé dielne zamerané na prezentáciu remeselných cechov a na záver ich budeme pasovať za učňov,“ uviedla. Venovať sa budú aj gubárstvu. 

„Program bude venovaný aj nášmu kolegovi, bývalému členovi programovej rady Jarkovi Piliarikovi, ktorý nás koncom minulého roku opustil,“ povedala a dodala, že chýbať nebude ani výstava fotografií z predchádzajúcich 44 ročníkov slávností. Účastníci Rontouky si pripomenú aj aj výročie SNP scénicky aj interaktívnymi programami. 

Z hostí mimo regiónu organizátori avizujú piatkové vystúpenie FS Marína zo Zvolena. V sobotu sa predvedie FS Partizán z Banskej Bystrice či FS Vršatec z Považskej Bystrice. Sobotňajší záver slávností bude patriť Jánovi Ambrózovi a Ľudovej hudbe Rendošovci z Košíc. Spomedzi zahraničných hostí navštívia Klenovec folkloristi z Talianska, Maďarska a Čiech.

Pripomeňte si minulý ročník 

Zdroj: vobraze.sk