Do Dekáča sa vracajú koncerty. Organizátori obľúbeného festivalu predstavujú FRAJ Sessions!

Priaznivci kvalitnej hudby si toto leto prídu na svoje aj v Rimavskej Sobote. Organizátori festivalu FRAJ totiž prichádzajú s novým projektom. Cyklus koncertov s názvom FRAJ Sessions sa bude konať v átriu kultového rimavskosobotského podniku Dekáč.

„V Rimavskej Sobote, žiaľ, absentuje nezávislé kultúrne centrum, aké v dobrom závidíme okolitým mestám. Tento nedostatok však čiastočne kompenzuje práve Dekáč, kde sa koncerty, ale aj iné kultúrne podujatia, organizujú nepravidelne, no s veľkým úspechom už takmer 20 rokov,” objasňuje motiváciu vzniku projektu jeho autor a predseda OZ FRAJ Tomáš Bálint.

FRAJ Sessions dá priestor mladým slovenským hudobníkom z alternatívnej scény. Známi sú najmä z vysielania Rádia_FM, ktoré je hlavným mediálnym partnerom podujatia. Sériu koncertov otvorí 11. júna skupina God and Eve, ktorá vo svojej tvorbe kombinuje prvky art-popu, jazzu či psychedélie. Do Rimavskej Soboty pricestujú rovno zo Slovinska, kde sa predstavia v rámci showcaseového festivalu MENT.


Hudobný cyklus bude pokračovať 2. júla vystúpením Toella, ktorý poteší predovšetkým fanúšikov popu, alt-rocku a rapu. Jeho debutový album bol nominovaný na cenu Radio_Head Awards. V rovnakej ankete uspela aj tretia interpretka tohtoročných FRAJ Sessions. Objav minulého roka, hudobníčka Nina Kohout, svoju hudbu podfarbuje temnotou slovenského folklóru a vplyvmi vážnej hudby a moderného umenia. Svoj vlastný, nadčasový a miestami zvláštny anarchický svet predstaví rimavskosobotskému publiku 6. augusta.

Všetky koncerty sa uskutočnia v sobotu o 21:00 a predchádzať im bude krátka diskusia s vystupujúcimi. „Veríme, že si Soboťania tieto skvelé hudobné večery pod holým nebom nenechajú ujsť. Vďaka podpore Dekáča si ich navyše budú môcť vychutnať úplne zadarmo!”, dopĺňa Bálint.

Podujatie finančne podporil Fond na podporu umenia a Sociálny a kultúrny fond SOZA – Slovenského ochranného zväzu autorského.

Zdroj: tlačová správa Fraj – Tomáš Bálint