V bývalom rimavskosobotskom cukrovare má pribudnúť výroba. Nových investorov je niekoľko

V areáli bývalého cukrovaru v Rimavskej Sobote je viacero nákupných centier a prevádzok. O ďalšie pozemky majú záujem aj noví investori, s ktorými sú majitelia pozemkov spoločnosť RS-Real v rokovaní. Priniesť by tak do Rimavskej Soboty mohli aj nové pracovné príležitosti vo výrobe. Informáciu pre vobraze.sk potvrdil Branislav Hrvol zo spoločnosti RS-Real. Ako ďalej uviedol, rokujú s viacerymi investormi z rôznych oblastí. „Rokovania sú v rôznych štádiách, no výsledky je možné považovať za isté až po predaji pozemkov vo vlastníctve spoločnosti RS-Real jednotlivym investorom a následnej realizácii ich investícií a stavebných zámerov,“ priblížil. Jednotlivých investorov, domácich, či zahraničných nekonkretizoval. Investície by sa však mali podľa neho v konečnom dôsledku pozitívne odraziť aj na znížení nezamestnanosti regiónu Rimavska Sobota. „Preto túto tému nie je v súčasnosti možné z našej strany viac konkretizovať,“ podotkol Hrvol.

Spoločnosť RS-Real v súčasnosti začala s prípravou areálu, prekládkou sietí i s prípravami na výstavbu vnútornej komunikáce či chodníkov. Neďaleko spoločnosti STM KT Control sa má na prelome mesiacov október a november začať s výstavbou obchodného centra Möbelix.

Dopravnej infraštruktúre v R. Sobote má pomôcť aj Turbookružná križovatka Sobôtka. Podľa Hrvola je spoločnosť RS-Real primarnym aktérom a iniciátorom započatia projekcie a inžinieringu tohto kruhového objazdu. Neďaleko má investovať aj nemecký investor Winkelmann Group, ktorý plánuje postaviť závod zameraný na výrobu zásobníkov teplej vody najmä pre tepelné čerpadlá. „Tato investícia by mohla do mesta Rimavska Sobota priťiahnuť ďalších menších investorov, subdodávateľov pre Winkelmann Group, z ktorých časť by mohla pôsobiť aj na pozemkoch vo vlastníctve spolocnosti RS-Real,“ načrtol Hrvol.

Zdroj: vobraze.sk