Rekonštruujú bývalú administratívnu budovu cukrovaru

V bývalom areáli cukrovaru a pivovaru v Rimavskej Sobote rekonštruujú niekdajšiu administratívnu budovu a sídlo riaditeľa. Po dostavaní a rozšírení prízemia rozoberajú malú vstupnú halu, vrátnicu. Budova bola dlhé roky nevyužívaná. Jej novým majiteľom sa pred pár rokmi stala spoločnosť Ze Shang, ktorá sa pustila do rekonštrukčných prác. Ďalej tak nedochádza k znehodnocovaniu budovy. Rozšírené bolo prízemie a v súčasnosti už budovu zatepľujú.

Spoločnosť je v R. Sobote známa predajom čínskeho tovaru, ktorá pôsobila v Bille a neskôr na Hlavnom námestí. V súčasnosti podľa našich informácií má predajňu v Brezne. Ako pre vobraze.sk potvrdili ľudia zo spoločnosti, po dokončení budovy sa plánujú vrátiť do Rimavskej Soboty. Podrobnosti zatiaľ v tomto štádiu rekonštrukčných prác prezradiť nechceli.

Cukrovar bol postavený v 60-tych rokoch minulého storočia a spracovával cukrovú repu zo širokého okolia. Bol súčasťou viacerých potravinárskych fabrík v Rimavskej Sobote. Výroba tu bola ukončená v roku 2006.
Viac o ďalšom podniku, pivovare si môžete pripomenúť prostredníctvom fotografií Jozefa Tokára.

Fotoreportáž Jozefa Tokára z bývalého pivovaru Gemer

Zdroj: vobraze.sk