Okresným šéfom Hlasu sa stal známy politik

Rimavskosobotským okresným predsedom strany Hlas – sociálna demokracia je Michal Bagačka. Stal sa ním tento mesiac. „Bolo mi to oznámené krajským predsedom strany Romanom Malatincom, ktorý to navrhol a predsedníctvo následne schválilo,“ priblížil pre vobraze.sk Michal Bagačka, bývalý štátny tajomník ministerstva vnútra, ako aj niekdajší poslanec Národnej rady SR či primátor Hnúšte.

Podľa jeho slov na úrovni okresu už konštituujú štruktúry. Členov a ich prípadný počet nateraz konkretizovať nechcel. „U nás v strane nejde o to, aby to bola masa ľudí, ale skôr aby to boli ľudia rovnakého zmýšľania, aj keď to bude také štíhlejšie. Otázkou okresného podpredsedu sme sa zatiaľ nezaoberali, “ podotkol.

Michal Bagačka, foto:sociálne siete

„Som veľmi rád, že v programe našej strany sa objavila aj pomoc regiónom, a to nielen na papieri. Keď bol Pellegrini vo vláde, tak sa po tých regiónoch aj chodilo. My máme byť takým hlasom z regiónov a pre vedenie nadnášať problémy jednotlivých regiónov. Pozícia regiónov a riešenie problémov je v rámci nášho programu na veľmi dôležitom mieste, “ priblížil.

Približne rok pred komunálnymi voľbami prípadné postavenie vlastných kandidátov na primátorov či starostov v okrese Rimavská Sobota zatiaľ nekonkretizoval. „Zatiaľ je to len v rovine konzultácií, určite však niektorí pôjdu do volieb s našou podporou,“ poznamenal Bagačka.

Zdroj: vobraze.sk