Zápasník Lokomotívy R. Sobota nezasiahol na majstrovstvách sveta do bojov o medaily

Voľnoštýliar Akhsarbek Gulaev (Lokomotíva Rimavská Sobota) neprenikol na svetovom šampionáte v zápasení medzi najlepších. Vo váhe do 79 kg vypadol slovenský reprezentant už v prvom kole. Majstrovstvá sveta sa konali minulý týždeň v Belehrade. Gulaev prehral v úvodnom dueli s Umarpashaevom (Bulharsko) 2:3 na body a jeho účinkovanie na šampionáte sa skončilo.

„Konkurencia bola obrovská. Premožiteľ Gulaeva je skúsenejším borcom. Akhsarbek zaspal začiatok duelu a prehrával 0:3. Doťahoval sa v ďalšom priebehu na súpera, ale ten si svoje vedenie udržal. Trochu boli proti nám aj rozhodcovia. Gulaev si chcel napraviť chuť po nevydarených tohtoročných majstrovstvách Európy, ale nepodarilo sa mu to. Čakali sme, či potom Umarpashaev postúpi do finále a potiahne Gulaeva do repasáže, čo sa však nestalo. Bulharský reprezentant bojoval o bronz a skončil nakoniec piaty,“ povedal pre vobraze.sk predseda ZO Lokomotíva Rimavská Sobota a člen Výkonného výboru Slovenského zápasníckeho zväzu Jozef Radnóti. Ako dodal, v metropole Srbska pôsobil ako asistent reprezentačného trénera Erika Capa a zároveň ako vedúci slovenskej výpravy.

Akhsarbek Gulaev (24) získal v minulom roku titul na majstrovstvách Európy, ale na troch nasledujúcich vrcholných podujatiach sa nepresadil. „V ťažkých zápasoch zohrávajú úlohu skúsenosti. Jeho čas zrejme ešte iba príde. Alebo musia do seba zapadnúť všetky okolnosti na sto percent, ako sa to stalo vlani vo Varšave, kde získal zlato. Som sklamaný, že nebojoval v Belehrade o medaily. Nevyšlo mu tretie veľké podujatie za sebou. Pôsobí ospalo v tých prvých zápasoch a nefunguje mu hlava. Nevychádza mu ani žreb. Ako zápasník je pripravený, a to aj po silovej stránke. Dúfame, že už konečne zaberie v budúcom roku znovu na ME,“ uviedol Radnóti.

Reprezentanti Slovenska si vybojovali v Belehrade tri cenné kovy. „Zabrali naši zápasníci. Priniesli sme si zo šampionátu dve strieborné medaily (Tajmuraz Salkazanov, Batyrbek Tsakulov) a jeden bronz (Boris Makoev). Mrzí ma, že medzi medailistami nie je aj rimavskosobotský zápasník. V hodnotení družstiev sme obsadili šieste miesto. Tieto majstrovstvá sveta boli pre nás doteraz najúspešnejšie,“ uviedol Jozef Radnóti.

Zdroj: vobraze.sk