Volejbalistky Hnúšte zaberajú v príprave

Družstvo žien VK Iskra Hnúšťa sa hotuje na novú sezónu. Zverenkyne trénerskej dvojice Štefan Majeský a Igor Pasiar sa predstavia vo východnej skupine prvej ligy. Hnúšťanské volejbalistky trénujú od začiatku augusta a majú za sebou aj sústredenie na Zbojskej . V príprave pokračujú v domácom prostredí. „Odmakali si to hráčky na sústredení. Absolvovali tri tréningy za deň. Nemali až tak veľa oddychu, ale zvládli to. To, čo som chcel, sme odtrénovali. A keď nám aj pršalo, na kondícii sme pracovali v priestoroch okolo bazéna pod strechou,“ povedal pre vobraze.sk kouč i športový riaditeľ klubu Štefan Majeský.

Káder Iskry tvoria jednak volejbalistky z vlaňajšieho juniorského kolektívu: Veronika Parobeková, Kristína Sojková, Ema Boľfová, Lea Javorová, Nela Michalková, Kristína Svinčiaková, Tamara Vrábľová, Kvetoslava Sojková. Okrem nich však sa do tréningového procesu zapojili aj skúsenejšie hráčky, medzi nimi revúcka odchovankyňa Karin Homolová, ktorá je hráčkou VK Pirane Brusno, ale tiež odchovankyňa MVK Poltár Katarína Mužíková. Do súťažného kolotoča sa vracajú hnúšťanské odchovankyne Jana Matúšková (za slobodna Zatrochová), Lenka Tokárová či Tereza Fekiačová (Štefániková).

„Vyzerá to lepšie ako po predchádzajúce roky,“ skonštatoval na margo formujúceho sa družstva Štefan Majeský. Ako podotkol, súčasťou kolektívu napokon nebude Lucia Tokárová.

Hráčky, ktoré vekom spadajú do juniorskej kategórie, absolvovali pred týždňom na antukových kurtoch v Hnúšti oblastné kolo Pohára mládeže. Iskra odohrala štyri duely (Banská Bystrica, Liptovský Hrádok, Brusno, Čadca) a všetky prehrala zhodne 1:2 na sety. Na turnaji obsadila poslednú piatu priečku. Umiestnenie však nebolo v tejto etape prípravného obdobia rozhodujúce. Tréner Majeský hodnotí túto hernú previerku veľmi pozitívne. Pripomenul, že zápasy prebiehali za horúceho počasia a farby Hnúšte hájilo len sedem dievčat, takže nemohol zostavu prestriedať. „V niektorých momentoch nám chýbala rozvaha,“ uviedol. Ďalšie previerky čakajú na Hnúšťanky na septembrových turnajoch v hale.

VK Iskra Hnúšťa bude mať v ročníku 2021/2022 okrem zastúpenia v prvej lige žien aj družstvo starších žiačok, ktoré sa v oblasti Stred predstaví v druhej triede.

Zdroj: vobraze.sk, foto: VK Iskra Hnúšťa