Václavik strelil tretí gól vo Fortuna lige

Rastislav Václavík

Vylepšil si strelecké konto. Rastislav Václavik skóroval v druhom kole Fortuna ligy. Dvadsaťpäťročný stredný záložník MFK Tatran Liptovský Mikuláš premenil pokutový kop. Presným zásahom v 33. minúte poslal Liptákov, ktorí hrávajú domáce zápasy v Poprade, do vedenia. Ich súperom boli hráči MFK Zemplín Michalovce. „Keď rozhodca nariadil pokutový kop, hneď som si zobral loptu. Pred zápasom som o tom hovoril so spoluhráčom Adriánom Káčeríkom. Aj so šťastím som tú penaltu premenil. Chcel som ju kopnúť do stredu hore, skĺzla mi však lopta nejako po nohe, a tak išla po zemi. Našťastie, však lopta vošla do brány. Som rád, že to tak dopadlo. Vďaka tomu, že som si veril, prešla lopta do siete,“ uviedol pre vobraze.sk Rastislav Václavik, futbalista pochádzajúci z Bakty.

Brankár Zemplínčanov Benjamín Száraz sa snažil pri penalte loptu nohou vyraziť, zasiahol ju, ale nedokázal zabrániť gólu. „Leby som penaltu kopol tak, ako som chcel, chytil by mi ju. Zostal stáť v strede brány. Poznáme sa so Szárazom z mládežníckej reprezentácie. Vravel mi po zápase, že čakal strelu do stredu brány pod brvno,“ povedal defenzívny záložník Václavik, ktorý už pred začiatkom tejto sezóny vravel, že si na penalty verí a bude si brať loptu, keď Liptovský Mikuláš bude zahrávať pokutový kop.

Hráči MFK Tatran však viedli v sobotňajšom dueli len krátko, Michalovce totiž vyrovnali v 37. minúte a v ďalšom priebehu sa už skóre nezmenilo. Zrodila sa remíza 1:1. „Zbytočne sme krátko po našom góle inkasovali. Škoda toho. Myslím si však, že bod je z tohto zápasu dobrý. Musíme si ho vážiť. Hostia mali v druhom polčase tri čisté šance. Nemali sme také príležitosti, aké si vytvorili Michalovce,“ uviedol Václavik.

Na prvoligových trávnikoch strelil tretí gól. V minulom ročníku prekonal brankárov dvakrát, pričom premiérový gól dal z pokutového kopu. „Je super, že som skóroval do michalovskej siete. Znamená to pre mňa povzbudenie do ďalších zápasov. V prvom kole som v Dunajskej Strede loboval z tridsiatich metrov domáceho brankára, ale spred bránkovej čiary vykopol loptu obranca DAC. Bol som sklamaný, že mi to tam nepadlo, bol by to krásny gól. V tomto druhom kole sa mi to akoby vrátilo. Mám na konte ďalší gól. Je fajn zlepšovať si takto štatistiky.“

Kariéru rozbiehal Václavik v ŠK Tempus Rimavská Sobota, sedem rokov strávil v MŠK Žilina, kde aj naskočil do seniorskej kategórie, obliekal si však aj dres MŠK Rimavská Sobota, kde bol na hosťovaní.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album R. Václavika