Vaclavik prekonal vo Fortuna lige brankára Zlatých Moraviec

Rastislav Václavik strelil šiesty gól v najvyššej súťaži. Futbalista z Bakty v nej háji v nej farby MFK Tatran Liptovský Mikuláš. V sobotu prekonal brankára FC Vion Zlaté Moravce – Vráble Patrika Lukáča. Skóroval v 45. minúte po rohovom kope, ktorý predĺžil Richard Bartoš a Václavik zoči – voči gólmanovi hostí nezaváhal. Vyrovnal na 1:1 a takýmto výsledkom sa zápas napokon aj skončil. Jeho dejiskom bol Poprad, kde Liptáci hrávajú domáce stretnutia.

„Som rád, že mi to tam konečne padlo. Na jeseň som dal tri góly a v jarnej časti som čakal doteraz na gól. Padlo mi to vhod, je to aspoň niečo pozitívne v závere súťaže,“ povedal pre vobraze.sk dvadsaťšesťročný Václavik. „Mal som tú situáciu pod kontrolou. Vedel, že keď trafím loptu pravou nohou vonkajškom, tak pôjde do brány. A zapadlo to k vzdialenejšej žrdi. Je však obrovská škoda, že sme nevyhrali tento zápas,“ poznamenal stredný záložník, ktorý začínal kariéru v ŠK Tempus Rimavská Sobota. So štyrmi presnými zásahmi je najlepším strelcom Tatranu v aktuálnej sezóne. Dvakrát sa zapísal Václavik do streleckej listiny v tej predchádzajúcej. Dva z poltucta gólov na prvoligovej scéne dal z pokutových kopov.

Liptovský Mikuláš uzatvára tabuľku a je už istým vypadajúcim. Na jej chvoste figuroval aj po jesennej časti. V zime sa stal koučom tímu Marek Fabuľa, no netrvalo to dlho. V priebehu jari prevzal trénerské opraty Ondrej Desiatnik, ktorý hrával aj v Rimavskej Sobote. V medziobdobí pred jeho nástupom viedol krátko mužstvo asistent Ivan Lišivka. „Trápime sa na jar. Veľa vecí nezapadlo do seba. Týkalo sa to aj zmien v kádri. Bohužiaľ, takto to dopadlo,“ reagoval Rastislav Václavik.

Tatran účinkuje vo Fortuna lige druhú sezónu. „Vyskúšal som si boj o záchranu, bolo to niečo nové, nová skúsenosť. Boli sme pod tlakom. Veľa vecí sa riešilo v kabíne. Každý sa chcel na jar ukázať v dobrom svetle. Ale tým, že sme hrali pod tlakom, sa nám vôbec nedarilo,“ uviedol bývalý mládežnícky reprezentant. Sedem rokov pôsobil v MŠK Žilina, kde aj vhupol do seniorskej kategórie, a to v jeho druholigovom mužstve. Medzi jeho hráčske zastávky patrí aj MŠK Rimavská Sobota.

„Hrať prvoligové zápasy je stále dobrá vec, takže určite mám motiváciu aj posledných kolách tejto sezóny. Teraz si už ideme len schuti zahrať. Mám však ambície hrať najvyššiu súťaž aj v ďalšom ročníku,“ povedal Václavik.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album R. Václavika