Václavik odohral premiérovú sezónu v prvej lige. Darilo sa mu v nej

Rastislav Václavik (vpravo) a Patrik Le Giang

Odkrútil si prvú sezónu vo Fortuna lige. Rastislav Václavik si v nej oblieka dres MFK Tatran Liptovský Mikuláš. Nastupoval na pozícii defenzívneho záložníka. Väčšinu stretnutí odohral v základnej zostave a dvakrát skóroval. S futbalom začínal v ŠK Tempus Rimavská Sobota. Liptovskomikuláššsky mančaft obsadil ako nováčik najvyššej súťaže ôsme miesto.

„Bola pre mňa prelomová sezóna, premiérová vo Fortuna lige. Dosť som toho odohral, a to napriek tomu, že som bol v úvode ročníka zranený. Podarilo sa mi streliť aj tie dva góly. Som nesmierne rád, že je to takto. Myslím si, že som zaznamenal výkonnostný progres. Darilo sa mi a potom som si oveľa viac veril. Nastupoval som s iným mentálnym nastavením do tých zápasov,“ uviedol pre vobraze.sk dvadsaťpäťročný Rastislav Václavik. Ten pochádza z Bakty, rimavskosobotskej mestskej časti. Ako podčiarkol, prvá liga má vyššiu úroveň než druhá, ktorú predtým hrával za béčko MŠK Žilina a Liptovský Mikuláš. S Liptákmi vlani postúpil do prvej ligy. „Boli v nej výborné zápasy,“ podotkol bývalý mládežnícky reprezentant. Veľký vplyv na jeho kariéru malo sedemročné pôsobenie v Žiline, kde aj naskočil do seniorskej kategórie. Medzi jeho hráčske zastávky patrí aj MŠK Rimavská Sobota.

Vo Fortuna lige debutoval ako striedajúci hráč v ôsmom kole a hneď zároveň skóroval. Z pokutového kopu prekonal v domácom dueli brankára FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa. Druhý gól dal hlavou vo vzájomnom zápase rovnakému súperovi, bolo to v Žiari. Zatiaľ čo na jeseň rozvlnil sieť dvakrát, na jar sa do streleckej listiny nezapísal. „Plnil som si defenzívne úlohy, do šancí som sa veľmi nedostával. Možno dve – tri príležitosti som mal pri štandardných situáciách. Na penalty boli určení iní hráči. Mohol som však predsa len zahrávať pokutový kop znovu doma proti FK Pohronie, ale za hostí chytal kamarát Patrik Le Giang a nešiel som proti nemu.“

„S jarnou časťou som však bol z môjho pohľadu spokojný. Odohral som dosť veľkú minutáž. Nastúpil som v jedenástich zo štrnástich zápasov. Dával som si pozor, aby som nedostal piatu žltú kartu, ktorá by znamenala stopku v nasledujúcom stretnutí. S tým súviseli aj niektoré moje striedania,“ skonštatoval Václavik.

Veľmi ho teší umiestnenie MFK Tatran v konečnej tabuľke. „Na Trenčín, ktorý skončil siedmy, sme koniec koncov nemali. Podarilo sa nám skončiť na ôsmej pozícii. Jediná chyba v jarnej časti bola tá, že sme v poslednom domácom zápase prehrali so Zlatými Moravcami. Inak bola tá jar super. Po tom, ako sa v jej úvode zranil kapitán Richard Bartoš, sa mužstvo ešte viac zomklo a možno aj vďaka tomu nám to išlo.“

Václavik naznačil, že klubovú príslušnosť meniť nebude. „Viac – menej sme s predstaviteľmi klubu dohodnutí, že v Liptovskom Mikuláši budem pokračovať. Na zmluve chýba už len podpis,“ doplnil.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album R. Václavika