V kádri MŠK R. Sobota nastali v zimnom období zmeny

Futbalisti MŠK Rimavská Sobota prezimovali v tretej lige Východ na piatej priečke. Zverenci trénera Eugena Bariho vstúpia do jarnej časti zajtra na ihrisku Slávie TU Košice. Káder MŠK prešiel obmenou. Na hosťovanie z MŠK Tesla Stropkov prišiel Nigérijčan Raymond Oluwaseun Japhet (25). Ten v prípravných zápasoch nastupoval na poste ľavého obrancu. Gemerčania ďalej angažovali Romana Šoltíšika (20). Jeho materským klubom je košická Lokomotíva a naposledy hosťoval v FK Poprad. Z prvoligového dorastu MFK Dukla Banská Bystrica sa vrátil do Rimavskej Soboty Adrian Varga (19). S futbalom začínal práve v MŠK. Staronovými tvárami v rimavskosobotskom mužstve sú Čiernohorec Miladin Vujoševič (FK Dubnica nad Váhom), stopér z Francúzska Carl Langa (27) a Lukáš Lupták (FTC Fiľakovo). Všetci traja totiž už v minulosti pôsobili v MŠK Rimavská Sobota. Univerzál Lupták (30) naskočí do futbalového kolotoča po prestávke. Vujoševič (26) preukázal kanonierske schopnosti vo viacerých kluboch. Po dlhodobom zranení kolena postupne začína s tréningovým procesom Matej Vargic.

Na druhej strane David Adeniyi Fadairo odišiel do fortunaligového MFK Tatran Liptovský Mikuláš, mladý Hugo Ciprus zamieril do FTC Fiľakovo, Richard Rigo do OŠK Pavlovce nad Uhom a Ján Halaj do FK Jesenské. V MŠK nepokračujú ani Stefan Aleksič, Miloš Gardič a Vasili Kisievi. Kouč Bari má naďalej k dispozícii ostrieľaný trojlístok Peter Petrán, Erik Ľupták a Csaba Juhász, ako aj najlepšieho strelca mužstva Sebastiána Gembického. Rimavskosobotský klub naďalej spolupracuje s prvoligovým MFK Ružomberok. Sériu prípravných zápasov zavŕšili Soboťania pred týždňom domácou prehrou s piatoligovým MFK Rožňava 1:2.

„Odišli hráči, ktorí tu pôsobili nejaký čas a noví sa potrebujú po svojom príchode zohrať s mužstvom, aby sa vyrovnali odchádzajúcim hráčom. Na to je však potrebný istý čas. Rozdielovým hráčom bol Fadairo a získať alebo udržať takéhoto hráča, je náročné. Chýba nám jeden nadpriemerný, rozdielový hráč. Ešte čakáme na jedného Nigérijčana, ktorý je defenzívnym záložníkom. Ak by bol na takej výkonnostnej úrovni ako Fadairo, bolo by to dobre. Chceli sme vyskúšať v prípravnom období aj hráčov zo Srbska, ale kvôli vízam sme od toho napokon upustili,“ uviedol pre vobraze.sk konateľ MŠK Rimavská Sobota Ondrej Václavik. Ten pred začiatkom sezóny avizoval cieľ skončiť do piateho miesta. „Bolo by veľmi dobre, keby sme sa umiestnili do toho piateho miesta,“ podčiarkol pred štartom jarnej časti. Prvé tri duely odohrajú Gemerčania vonku. Na jeseň nazbierali 26 bodov (osem víťazstiev, dve remízy, päť prehier).

Zdroj: vobraze.sk, foto: FB MŠK R. Sobota