Talentovaná biatlonistka Kapustová zmenila trénera i klub

Ema Kapustová

Biatlonistka Ema Kapustová zmenila klub. Devätnásťročná Revúčanka sa stala členkou ŠK Dukla Banská Bystrica, prešla tam z ŠK Železiarne Podbrezová. „Uvažovala som nad zmenou v priebehu celej minulej sezóny a nakoniec som k nej aj pristúpila. Ďalšiu spoluprácu s podbrezovským trénerom Petrom Kazárom som už nevidela ružovo, chcelo to zmenu. Teraz sa pripravujem v ŠK Dukla pod vedením trénera Martina Očenáša. Každý tréner dá niečo iné, prinesie nový impulz do tréningu. Očakávam, že môj progres bude ďalej pokračovať,“ povedala pre obraze.sk juniorská reprezentantka Ema Kapustová. „V ŠK Dukla pôsobí Henrieta Horvátová, Júlia Machyniaková, Michal Šima a trénuje s nami aj Revúčan Tomáš Sklenárik. Sú to členovia seniorskej reprezentácie. Toto bolo pre mňa dôležité, aby ma mal kto ťahať,“ dodala.

V minulej sezóne zápolila Ema Kapustová na vrcholných podujatiach junioriek. Na svetovom šampionáte v americkom Soldier Hollow obsadila v stíhacích pretekoch na 10 km deviatu priečku. Vo vytrvalostných pretekoch na 12,5 km sa umiestnila na pätnástej priečke a v rýchlostných pretekoch na 7,5 km skončila na sedemnástej pozícii. Svoje účinkovanie na MS hodnotila pozitívne. Na majstrovstvách Európy v slovinskej Pokljuke dosiahla najlepší výsledok v stíhačke na 10 km, v ktorej obsadila osemnáste miesto.

Ema zarezáva v príprave na novú sezónu. Jej tradičnou súčasťou je opäť letný biatlon. V závere augusta plánuje štartovať na majstrovstvách sveta junioriek v nemeckom Ruhpoldingu.

„Letnú prípravu som začala dobre, ale potom ma pribrzdilo zranenie členka na sústredení v Rakúsku. Museli sme tak hľadať alternatívnu formu tréningu. Už však môžem trénovať takmer naplno,“ priblížila nádej slovenského biatlonu.

Kapustová bude študovať na Ekonomickej fakulte UMB v Banskej Bystrici. „Bola to moja priorita. Študovať budem odbor cestovný ruch. Čakala som na výsledky prijímacích skúšok. Keď mi oznámili, že ma prijali, bola som spokojná, mala som srdce na mieste,“ uviedla Ema, ktorá začína s biatlonom v Revúcej.

Jej najväčším doterajším úspechom je bronzová medaila, ktorú získala vo februári 2021 na mládežníckych majstrovstvách sveta v rakúskom Obertilliachu. Tretie miesto obsadila vo vytrvalostných pretekoch kadetiek na 10 km. Pomohla jej k tomu stopercentná streľba.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album E. Kapustovej