Ema Kapustová bola ocenená ako najlepšia medzi mládežníkmi

Najlepšou mládežníčkou v rámci Slovenského zväzu biatlonu sa v sezóne 2020/2021 stala Ema Kapustová. Osemnásťročná Revúčanka, ktorá je členkou ŠK Železiarne Podbrezová, si ocenenie prevzala vo štvrtok 17. júna v Banskej Bystrici. Hlavné ocenenie Kráľovná biatlonovej stopy získala Henrieta Horvátová.

Kapustová zažiarila na tohtoročných mládežníckych majstrovstvách sveta, ktoré prebiehali v rakúskom Obertilliachu. Vo vytrvalostných pretekoch kadetiek na 10 km obsadila bronzovú priečku. Pomohla jej k tomu stopercentná streľba.

Výborný výkon však predviedla aj v stíhacích pretekoch kadetiek na 7,5 km a svoju úlohu dobre zvládla i v štafete junioriek. V stíhacích pretekoch obsadila deviate miesto, nadväzovali na rýchlostné preteky na 6 km a v nich skončila tridsiata. Vďaka skvelému behu na lyžiach a čistej streľbe napokon prenikla do top desiatky.

„Teším sa z toho, že som ocenenie najlepšia mládežníčka získala, že sa mi podarilo dosiahnuť tie úspechy. V kútiku duše som po majstrovstvách sveta myslela na to, že by som si mohla túto cenu prevziať. Ten pohár je pekný a pre mňa zároveň motiváciou do ďalšej práce,“ povedala pre vobraze.sk Ema Kapustová. S úsmevom priznala, že sa lepšie cíti na športových podujatiach ako na spoločenských podujatiach. „Už som si však na ne zvykla,“ podotkla odchovankyňa Klubu biatlonu Magnezit Revúca. Teraz si tiež prevzala ocenenie ako najlepšia medzi mládežníkmi v sezóne 2019/2020. V nej obsadila ôsme miesto (v šprinte na 6 km) na zimných olympijských hrách mládeže v Lausanne. Z Banskej Bystrice si tak domov odniesla dve trofeje. V budúcnosti by podľa jej slov chcela získať ocenenie Kráľovná biatlonovej stopy.

Ema už zarezáva v príprave na novú sezónu. Prechádza z kadetskej do juniorskej kategórie. Jej trénerom je Peter Kazár. „Tréningový proces zatiaľ pozostáva hlavne z behania, pomaly do neho zapájame aj kolieskové lyže a zľahka i streľbu. Súčasťou prípravy je takisto posilňovanie,“ uviedla Kapustová, ktorá súťaží aj v letnom biatlone. Jej zbierka doterajších úspechov je bohatá. Je viacnásobnou majsterkou Slovenska.



Zdroj: vobraze.sk, foto: album E. Kapustovej