Soboťanka Slížová zabrala na majstrovstvách Európy. Vytvorila na nich slovenské rekordy

Patrícia Slížová na striebornej priečke

Silová trojbojárka Patrícia Slížová z Rimavskej Soboty vytvorila na majstrovstvách Európy junioriek dva národné rekordy. Podarilo sa jej to v drepe, v ktorom zvládla 190 kg a rovnako celkovo v trojboji, v ňom dosiahla výkon 452,5 kg. V dánskom meste Thisted štartovala vo váhe do 84 kg. Dvadsaťjedenročná Slížová stanovila novú hranicu slovenských rekordov v ženskej kategórii a automaticky aj medzi juniorkami. V tlaku na lavičke vytlačila 112,5 kg a v mŕtvom ťahu zdolala 150 kg. V jej hmotnostnej kategórii súťažili iba dve pretekárky. Titul získala Dánka Andersenová. Patríciu Slížovú ovenčili striebornou medailou. Druhé miesto obsadila nielen v trojboji, ale tiež v drepe a v mŕtvom ťahu. V tlaku na lavičke však členka PWL – Clubu Svätoplukovo predstihla dánsku reprezentantku.

„Každopádne som spokojná s výkonmi, ktoré som dosiahla, aj keď niektoré neboli úplne podľa mojich predstáv. Mám radosť z toho, že som vytvorila tie dva slovenské rekordy. Medzi mnou a Andersenovou bol v trojboji výraznejší rozdiel. Teší ma však zlatá medaila v tlaku na lavičke. Teraz sa idem pripravovať na majstrovstvá sveta, ktoré sa budú konať v Rumunsku,“ uviedla pre vobraze.sk Patrícia Slížová a pokračovala: „Príprava na májové majstrovstvá Európy junioriek prebiehala dobre. Trochu som to mala ťažšie v záverečnej fáze, keďže som musela schudnúť, aby som mohla štartovať v hmotnosti do 84 kg. Pôvodne sa v nej malo predstaviť viac pretekárok, ale niektoré sa odhlásili.“

Dánsko navštívila prvýkrát a páčilo sa jej tam. „Organizácia šampionátu bola v poriadku. Akurát ten let trval dlho, ale dalo sa to vydržať,“ podotkla Patrícia Slížová. Na severe Európy rozšírila svoju zbierku cenných kovov z mládežníckych majstrovstiev sveta i Európy. Trénuje ju jej otec Pavol. Študuje fyzioterapiu na Fakulte zdravotníckych vied UCM v Piešťanoch. V minulosti sa venovala džudu.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album P. Slížovej, FB EPF