Soboťania zdolali Spišské Podhradie a pokračujú v úspešnom domácom ťažení

Rimavskosobotskí futbalisti zdolali doma MŠK Spišské Podhradie. Gemerčania zvíťazili v deviatom kole nad nováčikom tretej ligy Východ 1:0. Autorom víťazného gólu bol tridsaťšesťročný Csaba Juhász. Soboťania majú po štyroch domácich dueloch stopercentnú úspešnosť a ani v nich neinkasovali. Zverenci kouča Eugena Bariho tretíkrát vyhrali 1:0 a raz zaznamenali triumf 2:0. Vonku zatiaľ nezabodovali naplno.

Rozhodujúci okamih stretnutia sa odohral v 34. minúte. Po strele Petrána, ktorú brankár hostí vyrazil, skóroval aj s dávkou šťastia Juhász. Bol to jeho prvý gól v tejto sezóne treťoligovej súťaže. Dvakrát rozvlnil sieť v pohári. Soboťania ustáli v závere zápasu tlak východniarov.

V zostave R. Soboty mal na striedavý štart štvornásobné zastúpenie prvoligový MFK Ružomberok – brankár Tomáš Frühwald, Viktor Úradník, David Jackuliak a premiérovo Martin Boďa. Kouč mužstva sa musel opäť zaobísť bez zraneného Sebastiána Gembického. Spišské Podhradie je farmou druholigového FK Spišská Nová Ves.

MŠK Rimavská Sobota – MŠK Spišské Podhradie 1:0 (1:0)
Zostava R. Soboty: Frühwald – Úradník, Petrán, Ciprus, Oluwaseun Japhet – Juhász (63. Vargic), Krištof, Jackuliak (90. Kurek), Aremu (73. Matej), Oláh (63. Lupták) – Boďa (90. Radauel Kaua).

Rimavskosobotský mančaft má pätnásť bodov (štyri výhry, tri remízy, jedna prehra so skóre 11:7) a polepšil si v tabuľke. Posunul sa v nej na druhú priečku. Soboťania v desiatom kole privítajú v nedeľu 8. októbra MŠK Námestovo.

Zdroj: vobraze.sk