Soboťania siahali v S.N.Vsi na remízu

foto archív

Rimavskosobotskí futbalisti neozbíjali Spišiakov, hoci im vzdorovali. Domáci potvrdili pozíciu lídra súťaže, zdolali Gemerčanov 3:1 a zabezpečili si definitívne prvenstvo v tretej lige Východ. V zostave Spišskej Novej Vsi nechýbal bývalý hráč Rimavskej Soboty Marek Janečka. Súťaž pokračovala stretnutiami predposledného 29. kola. Zverenci kouča Eugena Bariho získali na ihriskách súperov v tejto sezóne pätnásť bodov (štyri výhry, tri remízy, osem prehier).

Soboťania na Spiši vyhrávali. Autorom úvodného gólu zápasu bol už v 5. min Csaba Juhász. Bol to jeho šiesty zásah v prebiehajúcom ročníku. Odpoveď východniarov však prišla rýchlo. V 10. min vyrovnal na 1:1 Zekucia. Hráči Spišskej Novej Vsi napokon rozhodli o troch bodov v závere duelu. Ich druhý gól dal v 88. min Zekucia a v 90. min skóroval ešte striedajúci Csejtey.

V druhom polčase zasiahli do hry v rimavskosobotských farbách dvaja vekom dorastenci MFK Ružomberok – Robert Hazucha a Pavol Nemček. V štrnástom kole Soboťania podľahli Spišiakom 0:1.

FK Spišská Nová Ves – MŠK Rimavská Sobota 3:1 (1:1)
Zostava R. Soboty: Gregor – Koóš (46. Hazucha), Petrán, Langa, Oluwaseun Japhet – Juhász, Iboš (85. Varga), Ľupták, Gembický, Oláh (65. Nemček) – Vujoševič.

Rimavskosobotské mužstvo má naďalej 44 bodov (trinásť víťazstiev, päť remíz, jedenásť prehier so skóre 56:58) a v tabuľke sa napriek prehre posunulo zo šiestej na piatu priečku. V poslednom kole Gemerčania privítajú v sobotu 10. júna Partizán Bardejov.

Zdroj: vobraze.sk, foto: FB MŠK R. Sobota