Soboťania remizovali vo Fiľakove

Adam Tučný z MFK Ružomberok nastúpil druhýkrát za R. Sobotu

Rimavskosobotskí futbalisti dvakrát vo Fiľakove vyhrávali, ale napokon sa na ihrisku posledného tímu v tabuľke body delili. Fiľakovčania remizovali s Gemerčanmi 2:2. Tretia liga Východ pokračovala stretnutiami 22. kola. Bol to špecifický duel pre viacerých hráčov v obidvoch zostavách, keďže v minulosti pôsobili v tíme dnešného súpera. Rovnako to platí aj o tréneroch, či už Eugen Bari na jednej strane, alebo Miroslav Kéry na druhej.

Soboťanov poslal v 24. min do vedenia Kevin Oláh, ktorý skóroval tretíkrát v aktuálnej sezóne. Autorom vyrovnávajúceho gólu bol v 35. min Yusiniu Tangiri. Druhýkrát priblížil hostí k trom bodom v 65. min ich kapitán Peter Petrán. Bol to jeho prvý zásah v prebiehajúcom ročníku. Zverenci kouča Bariho však nedoviedli duel do víťazného konca. Deľbu bodov zariadil v 73. min fiľakovský hráč Kristóf Ciceu.

V rimavskosobotskej zostave mal päťnásobné zastúpenie fortunaligový MFK Ružomberok: brankár Tomáš Frühwald, Mário Mrva, Adam Tučný, Gabriel Halabrín a Adrián Macejko. V priebehu jarnej časti prvej ligy v nej Macejko premiérovo rozvlnil sieť, gól do Trenčanom. Rimavská Sobota v siedmom kole zdolala Fiľakovčanov 4:0. Dva góly dal na jeseň Sebastián Gembický, jeden pridal David Adeniyi Fadairo a z penalty Erik Ľupták.

FTC Fiľakovo – MŠK Rimavská Sobota 2:2 (1:1)
Zostava MŠK R. Sobota: Frühwald – Šoltíšik (65. Oluwaseun Japhet), Petrán, Mrva, Tučný – Oláh (69. Ľupták), Halabrín, Iboš, Gembický, Macejko(89. L. Lupták) – Vujoševič.

Rimavskosobotský mančaft má 34 bodov (desať víťazstiev, štyri remízy, osem prehier so skóre 41:41) a poskočil zo siedmeho na šieste miesto. V nasledujúcom kole Gemerčania pocestujú do Vranova nad Topľou. Pred týždňom Soboťania zdolali v derby Lučenčanov 2:1. Novohradčania dohrávali zápas od 69. min bez vylúčeného Lukáša Kojnoka. Na základe stanoviska Komisie rozhodcov SFZ bolo konanie voči Kojnokovi za vylúčenie zastavené a zároveň zrušené účinky červenej karty, takže včera mohol v zápase proti Vranovu nastúpiť.

Zdroj: vobraze.sk