Soboťania remizovali v Lučenci

Rimavskosobotskí futbalisti cestovali v druhom kole tretej ligy Východ do Lučenca. Toto derby nemalo víťaza, zrodil sa v ňom nerozhodný výsledok 0:0. K trom bodom z úvodného kola pridali zverenci kouča Eugena Bariho v centre Novohradu jeden, pričom v týchto dvoch stretnutiach neinkasovali.

Z kádra prvoligového MFK Ružomberok nastúpil dnes v zostave Gemerčanov na striedaný štart iba osemnásťročný brankár Branislav Sokol. Chytal za nich tiež pred týždňom. V Niké lige zatiaľ nedostal príležitosť. V minulom ročníku sa predstavilo v rimavskosobotskej svätyni šesť gólmanov (Krisztián Gregor, Daniel Kotrík, Dominik Ťapaj, Tomáš Frühwald, Branislav Sokol a Ivan Krajčírik). Lučenecký dres si v minulosti obliekal kapitán Soboťanov Peter Petrán, do R. Soboty odtiaľ prišiel Kevin Oláh a vlani v lučeneckom doraste hosťoval Adam Kurek.

Kormidelníkom Lučenčanov sa pred touto sezónou stal Tomáš Boháčik, medzi ktorého trénerské zastávky patrí aj Rimavská Sobota. V lete prestúpil z R. Soboty do centra Novohradu Jozef Šulek, vlani hosťoval vo Fiľakove. Do Lučenca sa vrátil z Podkoníc Martin Tannhauser, rovnako bývalý hráč Gemerčanov. V základnej zostave Novohradčanov nastupuje v úvode sezóny mladík Radovan Komora, ten začínal s futbalom v R. Sobote.

MŠK Novohrad Lučenec – MŠK Rimavská Sobota 0:0
Zostava MŠK R. Sobota: Sokol – Radauel Kaua, Petrán, Krištof, Oluwaseun Japhet – Juhász, Ciprus, Krstich (81. Vargic), Kurek (74. Aremu), Oláh (61. Lupták) – Gembický.

Lodivod Bari už mal k dispozícii navrátilca Huga Ciprusa, s ktorým nemohol pre jeho zranenie počítať v pohárovom zápase (Látky) a ani v prvom kole tretej ligy (Kalinovo). Do treťoligového kolotoča naskočil po dlhodobom zranení Matej Vargic. V treťom kole majú Soboťania vzhľadom na nepárny počet účastníkov súťaže voľno a vo štvrtom pocestujú do Starej Ľubovne. V druhom kole Slovnaft Cupu sa hráči MŠK predstavia v stredu 23. augusta na trávniku piatoligového Málinca. Ten zdolal v úvodnom kole pohára Radzovce 5:1.

Zdroj: vobraze.sk