Soboťania prešli v pohári cez Látky

Kapitánom MŠK R. Sobota je naďalej Peter Petrán

Futbalisti MŠK Rimavská Sobota sa predstavili v prvom kole Slovnaft Cupu na trávniku TJ Družstevník Látky. Domáci sú nováčikom šiestej ligy (skupina C). Ich najvýraznejšom letnou posilou je Mário Kurák, ktorý v minulosti hrával za Skalicu prvú ligu a medzi jeho hráčske zastávky patrí aj Rimavská Sobota. Favorizovanému treťoligistovi zabezpečil vedenie v 8. min vekom dorastenec Adam Kurek. O vyrovnanie sa v 31. min postaral Jozef Halaj. Na ďalší gól museli diváci čakať do 70. min. Misky váh na rimavskosobotskú stranu naklonil legionár z Balkánu Bozhidar Krstich, ktorý sa vrátil z hosťovania vo Fiľakove. Zverenci trénera Eugena Bariho pridali v nadstavenom čase ešte dva góly. Na 1:3 zvýšil nigérijský útočník Sodiq Aremu. Ten prišiel do MŠK z FKM Nové Zámky. Jeho potom vystriedal dorastenec Kyrylo Karnaukov, ktorý pochádza z Ukrajiny. Výsledok upravil do konečnej podoby svojím druhým presným zásahom Krstich.

TJ Družstevník Látky – MŠK Rimavská Sobota 1:4 (1:1)
Zostava MŠK R. Sobota: Gregor – Radauel Kaua, Petrán, Krištof, Joao Paolo – Juhász (66. Oluwaseun Japhet), Krstich, Kurek, Gembický, Oláh (87. Vargic) – Aremu (90. Kyrylo Karnaukov).

Soboťania postúpili do druhého kola Slovnaft Cupu. V úvodnom kole tretej ligy Východ privítajú v nedeľu 6. augusta Baník Kalinovo.

Zdroj: vobraze.sk, foto: FB MŠK R. Sobota