Soboťania nepochodili v Oravskom Veselom

ilustračné foto

Futbalisti MŠK Rimavská Sobota cestovali v štvrtom kole tretej ligy Východ do Oravského Veselého. Prvýkrát sa v nej predstavili vonku. Zverenci trénera Eugena Bariho v tomto dnešnom dueli neuspeli a zaznamenali druhú prehru v prebiehajúcom ročníku. Hráči TJ Tatran Oravské Veselé zdolali Gemerčanov 3:1. V základnej zostave hostí hral z fortunaligového MFK Ružomberok len Jakub Rakyta. Liptáci nastúpia v nedeľu večer v prvej lige proti Slovanu Bratislava a majú veľa zranených. Ako striedajúci hráči zasiahli na trávniku Tatrana do hry dvaja ružomberskí dorastenci (Juraj Košút a Marek Jendroľ). Pikantériou je, Oravské Veselé je farmou fortunaligového MFK Tatran Liptovský Mikuláš a vlani bolo farmou Ružomberčanov.

Góly padali len v druhom dejstve. Tatranu zabezpečil vedenie v 57. min Lukáš Janič a jeho druhý gól pridal v 64. min Šmiheľ. Soboťania však nezložili zbrane a v 68. min strelil kontaktný gól Csaba Juhász. Ten skóroval druhýkrát v aktuálnej sezóne. O tretí zásah domácich sa v 90. min postaral znovu Janič.

TJ Tatran Oravské Veselé – MŠK Rimavská Sobota 3:1 (0:0)
Zostava R. Soboty: Slaniniak – Aleksič, Petrán, Ľupták, Šulek (51. Košút) – Juhász, Kisievi, Ciprus, Iboš (69. Jendroľ), Oláh – Rakyta.
Rimavskosobotskí futbalisti figurujú so šiestimi bodmi na ôsmej priečke. V piatom kole privítajú v sobotu 3. septembra Lipany, ktoré vedú tabuľku. Ešte skôr ale odohrajú zápas druhého kola Slovnaft Cupu, v stredu 31. augusta pocestujú do Veľkého Krtíša.

Rozbehli sa už aj mládežnícke súťaže. Žiaci MŠK Rimavská Sobota sú naďalej účastníkmi prvej ligy Stred. Kormidelníkom pätnástky je Miroslav Kéry. Mužstvo v kategórii U14 kormidluje Vladimír Sendrei ml. Lodivodom trinástky je Peter Petrán a U12 vedie Marek Valkučák. Na poste kouča štvrtoligových dorastencov R. Soboty pokračuje Róbert Wereszký.

Zdroj: vobraze.sk