Soboťan Tamáši zariadil výhru B. Bystrice

Hokejista Alex Tamáši bol hlavným strojcom triumfu HC ’05 Banská Bystrica na ľade trenčianskej Dukly. Dvadsaťtriročný rodák z Rimavskej Soboty skóroval dvakrát. V 16. minúte bol autorom úvodného gólu duelu, brankára Dukly Valenta prekonal v presilovej hre. Bol to zároveň jeho prvý zásah v aktuálnom ročníku. Dvojgólové vedenie zabezpečil útočník Tamáši hosťom v 32. minúte. V obidvoch prípadoch preukázal v koncovke pohotovosť i šikovnosť. Barani napokon vo včerajšom zápase štvrtého kola Tipos extraligy zvíťazili nad Trenčínom 3:1. Tím spod Urpína figuruje v tabuľke na tretej priečke. Jeho trénerom je Fín Tuukka Poikonen.

„Som rád, že sa mi zadarilo a tie góly prišli takto pomerne skoro. Zo štyroch doterajších zápasov som jeden kvôli chorobe neodohral. Čo sa týka prvého gólu, dostal som peknú prihrávku, ocitol som sa sám pred brankárom, z prvej som vystrelil a padlo to tam. Pred druhým gólom som skúsil odrazený puk z otočky vystreliť na bránu a so šťastím skončil v sieti,“ povedal pre vobraze.sk Alex Tamáši. Ako dodal, druhýkrát dal v stretnutí extraligy dva góly. Premiérovo sa mu to podarilo vlani do detvianskej svätyne. „Proti Trenčínu sa mi pritom doteraz nedarilo,“ poznamenal Alex. Poukázal na to, že hrá v presilovkách i v oslabeniach, na ľade má dostatok priestoru. Aké sú jeho očakávania od sezóny 2021/2022? „Hlavne podávať stabilné výkony, aby neboli nejaké kolísavé a byť platným členom tímu,“ odvetil.

Alex Tamáši začínal s hokejom v Rimavskej Sobote. Najvyššiu súťaž si zahral aj v drese HK Orange 20, čo bol projekt centralizovanej prípravy mládežníckej reprezentácie i v Liptovskom Mikuláši. V sezóne 2017/2018 hral na svetovom šampionáte do 20 rokov v americkom Buffale.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album A. Tamášiho