Soboťan Nôta sa predviedol na reprezentačnom zraze

Lukáš Nôta

Florbalista Lukáš Nôta z Rimavskej Soboty sa premiérovo zúčastnil na zraze seniorskej reprezentácie. Ten sa konal na začiatku februára v Trenčíne. Dvadsaťjedenročný útočník háji v extralige farby ŠK Lido Prírodovedec Bratislava. Je jeho najlepším strelcom (22 gólov) i najproduktívnejším hráčom (35 bodov). „Bola to každopádne veľmi dobrá skúsenosť. A to aj vo vzťahu k mojej ďalšej kariére. Je na mne, ako s tým naložím. Na reprezentačnom zraze som stretol i hráčov, ktorí sú pre mňa vzormi. Absolvovali sme v Trenčíne štyri tréningy. Ich tempo bolo vyššie v porovnaní s klubovou úrovňou. Platí to, samozrejme, tiež o kvalite hráčov,“ povedal pre vobraze.sk Lukáš Nôta. Ako podotkol, tréningy boli herne ladené. „Stále sme súperili medzi sebou. Myslím si, že cieľom asi každého hráča je dostať sa aspoň na reprezentačné sústredenie. Prikladám veľký význam tomu, že som na ňom bol,“ dodal kanonier Nôta.

Zdôraznil, že tréner národného tímu Radomír Mrázek je veľkým odborníkom. „Veľa zaujímavostí nám hovoril. Poskytol nám úplne nový pohľad na florbal ako šport,“ poznamenal Lukáš a podelil sa o zaujímavosť. „Na druhom tréningu mi reprezentačný kouč povedal, že by som mal hrať v obrane, takže som v istej časti tréningového procesu nastupoval v obrane. Vysvetľoval to tým, že v slovenskej extralige sú obrancovia väčšinou po fyzickej stránke veľkí chlapi. On však potrebuje, aby od obrancu išla konštruktívna rozohrávka. Dal ma hrať obrancu a niekoľkokrát ma potom pochválil. Bola to zmena pre mňa. Domnievam sa, že som sa celkom popasoval s tým postom obrancu.“

Lukáš Nôta avizuje, že ďalší reprezentačný zraz by sa mal uskutočniť v máji. „Je mi ťažké povedať, či tam pôjdem. Možno som trénera reprezentácie nepresvedčil, možno si zavolá iných hráčov, aby ich vyskúšal. Niektorí hráči totiž na tomto februárovom sústredení chýbali. Chcem však urobiť všetko v ďalších extraligových zápasoch, aby som opäť dostal reprezentačnú pozvánku,“ uviedol krídelník, ktorý s florbalom začínal v FBC Slovan Rimavská Sobota.

Hráči ŠK Lido Prírodovedec bojujú v extralige o miestenku do play – off. Aktuálne figurujú na deviatej priečke. Medzi ôsmimi najlepšími tímami nemienia podľa Nôtu chýbať. Kormidelník Lida Jakub Horecký je zároveň koučom juniorskej reprezentácie.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album L. Nôtu