O tisovský mestský ples bol veľký záujem

O 1. mestský ples v Tisovci bol veľký záujem. Prišlo naň okolo 200 hostí, záujem však bol oveľa väčší. Ako pre vobraze.sk uviedol primátor Tisovca Ján Vengrín, lístky sa vypredali veľmi rýchlo a do termínu lesu prejavilo počas fašiangového obdobia záujem približne 350-400 ľudí. O program na plese sa 10. februára postaral detský súbor Čížiček a nasledovala zábava s tombolou. O dobrú náladu sa až do ranných hodín  postarali členovia hudobnej skupiny ZMB z Brezna.

„Vzhľadom na to, že to bol náš prvý ples, tak sme išli len na tento, kde som ako primátor prvýkrát otvoril ples. Bola to pre mňa aj veľká česť, aj veľká skúsenosť aj silne emotívny zážitok,“ povedal Vengrín, ktorý bol spokojný aj s priebehom plesu. Dobrý ples podľa neho garantovala aj dobrá hudba, bohatá tobmola či skúsenosti s organizovaním plesov. „Najhlavnejšie ale je, že ľudia sú vyprahnutí po kultúre a po spoločenskom živote,“ dodal. Spomenul, že latku do budúcna položili veľmi vysoko a určite v organizovaní tohto plesu budú chcieť pokračovať.

V Tisovci to bol v tejto sezóne prvý ples. Dlhoročnú tradíciu v Tisovci mal aj divadelný bál, no ten po dohode nebol. Najbližšie majú ples už len študenti v EGT.  V sobotu 18. februára v Tisovci v spoločenskej sále mestského kultúrneho strediska uzatvárajú plesovú sezónu a pozývajú na podujatie pod názvom Pochovávanie basy.

Zdroj: vobraze.sk, Foto: Milan Slabej