Siláčka z R. Soboty sa predviedla v majstrovskej forme. Vytvorila opäť národný rekord

Silová trojbojárka Patrícia Slížová z Rimavskej Soboty vytvorila v drepe slovenský rekord nielen v juniorskej kategórii, ale tiež medzi ženami. Dosiahla v tejto disciplíne výkon 201 kg. Podarilo sa jej to na sobotňajších mládežníckych majstrovstvách Slovenska, ktoré sa konali v obci Rovensko. Štartovala na nich vo váhe nad 84 kg. Celkovo zaznamenala v trojboji výkon 476 kg (drep – 201 kg, tlak na lavičke – 120 kg a mŕtvy ťah – 155 kg). Obsadila prvé miesto, v jej hmotnostnej kategórii nemala súperku. „Nečakala som, že zvládnem v drepe až takú váhu. Nebol to plán. Postupne sme však zvyšovali záťaž, cítila som sa dobre. S váhou 201 kg som si doteraz neporadila ani na tréningu. Bola som však veľmi rada, že sa mi to na M – SR podarilo,“ povedala pre vobraze.sk dvadsaťjedenročná Patrícia Slížová.

Spokojnosť vyjadrila tiež s výkonmi v tlaku na lavičku, v mŕtvom ťahu a zákonite aj v trojboji. „Táto súťaž sa mi veľmi dobre vydarila. Z hľadiska predvedených výkonov ju zaraďujem medzi jednu z najlepších. Osobné rekordy som si vytvorila v tlaku i v mŕtvom ťahu. Už som si zvykla, že nemám súperku, ale bola by som rada, keby sa nejaké dievča predstavilo v mojej váhovej kategórii,“ uviedla Slížová. Teší ju, že kraľovala v absolútnom poradí medzi juniorkami, teda naprieč všetkými váhovými kategóriami po prepočítaní výkonov. „Získala som za prvé miesto v absolútnom poradí pohár a darčekový kôš,“ doplnila členka PWL – club Svätoplukovo. Trénuje ju jej otec Pavol Slíž.

Patríciu Slížovú teraz čaká príprava na májové majstrovstvá Európy junioriek. Tie sa uskutočnia v Dánsku. „Majstrovstvá Slovenska ukázali, že som na dobrej ceste. Pred ME sa na inej súťaži neobjavím,“ avizuje študentka fyzioterapie na Fakulte zdravotníckych vied UCM v Piešťanoch. Keďže je v treťom ročníku, tak píše bakalársku prácu.

Slížová má v zbierke medaily z majstrovstiev sveta i Európy junioriek, respektíve predtým dorasteniek. Je držiteľkou viacerých slovenských rekordov v hmotnostnej kategórii do 84 kg. A to medzi dorastenkami, juniorkami i ženami.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album P. Slížovej, Jozef Benč