Siláčka z R. Soboty sa chystá na majstrovstvá Európy

Patrícia Slížová sa pripravuje na majstrovstvá Európy junioriek v silovom trojboji. Ich dejiskom bude Plzeň. Dvadsaťročná Soboťanka, ktorá je členkou PWL – Club Svätoplukovo, už štartovala na vrcholných mládežníckych podujatiach. A to či už na majstrovstvách Európy, ale tiež na svetovom šampionáte. Priniesla si z nich aj medailové úlovky. Práve vlani zažila premiéru na majstrovstvách sveta a v juniorskej kategórii (do 84 kg) skončila na striebornej pozícii. „Majstrovstvá Európy budú v máji. Chcem sa na ne pripraviť čo najlepšie. Trénujem v Piešťanoch, kde študujem a doma v Rimavskej Sobote. Chuť zlepšovať sa mi nechýba. V apríli sa nepredstavím na žiadnom podujatí. Mám ambície zaútočiť na ME v Plzni na slovenské rekordy,“ povedala pre vobraze.sk Patrícia Slížová.

Na kontinentálnom šampionáte medzi juniorkami zatiaľ v silovom trojboji nezápolila, ale pred tromi rokmi obsadila na ME dorasteniek v Plzni vo svojej váhe tretie miesto. Z majstrovstiev sveta i Európy má cenné kovy aj za umiestnenie v jednotlivých disciplínach.

Slížová sa stala pred týždňom znovu juniorskou majsterkou Slovenska (do 84 kg). Republikový šampionát dorastencov a juniorov sa konal v Rovensku. V trojboji dosiahla celkovo výkon 390 kg (drep – 155 kg, tlak na lavičke – 95 kg, mŕtvy ťah – 140 kg). Vo svojej váhe nemala Patrícia žiadnu súperku. V absolútnom poradí, teda bez rozdielu hmotnostných kategórií, na medailové priečky neprenikla.

„Mám titul, ale nepodarilo sa mi nadvíhať na majstrovstvách Slovenska to, čo som chcela. Plánovala som zlepšiť národné rekordy, čo sa mi ale nepodarilo naplniť. Príprava ukazovala, že tie moje výkony budú lepšie. Zahaprovalo to predovšetkým v drepe. Trochu väčšiu váhu som mienila zvládnuť v tlaku na lavičke. V mŕtvom ťahu som bola s predvedeným výkonom spokojná,“ uviedla Patrícia Slížová. Trénuje ju jej otec Pavol.

Slížová študuje fyzioterapiu na Fakulte zdravotníckych vied UCM v Piešťanoch. V minulosti súťažila v džude.

Patrícia Slížová s otcom Pavlom

Zdroj: vobraze.sk, foto: album P. Slížovej, IPF