Rimavskosobotský zápasník Vetrák pocestuje na majstrovstvá Európy

Zápasník Lokomotívy Rimavská Sobota Patrik Vetrák sa predstaví na júlových majstrovstvách Európy do 15 rokov. Odkrúti si premiéru na vrcholnom podujatí, do bojov zasiahne vo voľnom štýle. Šampionát starého kontinentu sa uskutoční v maďarskom Kaposvári. „Nomináciu už schválil Výkonný výbor Slovenského zápasníckeho zväzu. Navýšili nám rozpočet, a tak sa do nej dostal aj Vetrák. Celkovo päť voľnoštýliarov vrátane neho pocestuje na náklady zväzu a jeden na svoje náklady,“ povedal pre vobraze.sk reprezentačný kouč v kategórii do 15 rokov Michal Radnóti, ktorý je zároveň trénerom v ZO Lokomotíva Rimavská Sobota.

Patrik Vetrák získal v apríli na majstrovstvách Slovenska starších žiakov vo voľnom štýle striebornú medailu. „Zohľadnil som výsledky, ktoré Patrik dosiahol v medzinárodnej konkurencii na kvalifikačných turnajoch. V Poľsku vyhral dobre obsadený turnaj a na medzinárodnom podujatí v Dunajskej Strede obsadil druhé miesto. Tesne prehral v súboji o prvenstvo,“ priblížil Radnóti.

„Patrik Vetrák je veľký talent a ambiciózny zápasník. Žije zápasením. Zažil už ako divák aj atmosféru vrcholného podujatia v seniorskej kategórii. Trénuje poctivo a potom to aj vidieť na jeho výsledkoch. Záleží na ňom, či bude pristupovať aj v ďalšom období k tomuto športu vážnejšie, alebo ako to bude. Táto účasť na ME by mu mohla z tohto pohľadu pomôcť,“ uviedol reprezentačný tréner. Ako dodal, Vetrák navštevuje ZŠ P.K. Hostinského v Rimavskej Sobote.

„Na ME sa ide Patrik hlavne oťukať a zbierať skúsenosti. Tradične veľa bude záležať na žrebe. Vekom spadá do kategórie starších žiakov iba prvý rok. O rok by tie očakávania od neho mali byť potom väčšie. Má na to,“ povedal Michal Radnóti.

Vlani štartoval na ME do 15 rokov (Záhreb) rimavskosobotský zápasník Adam Ramža. Predvlani zase zápolil na európskom šampionáte do 15 rokov (Sofia) Filip Ďurčo. Tento zápasník Lokomotívy R. Sobota sa v priebehu júna predstaví na ME kadetov (Tirana). Michal Radnóti sa stal trénerom reprezentačnej pätnástky v roku 2021. Počas aktívnej kariéry sa predstavil na svetovom šampionáte i na majstrovstvách Európy medzi seniormi.

Zdroj: vobraze.sk