Štyria zápasníci Lokomotívy R. Sobota prenikli na medailové pozície

Patrik Vetrák (na stupni víťazov) získal striebro

Zápasníci Lokomotívy Rimavská Sobota si ukoristili štyri medaily na majstrovstvách Slovenska starších žiakov vo voľnom štýle. Patrik Vetrák získal striebro v hmotnosti do 44 kg. Nikolas Berki (do 85 kg), Adrián Hrúz (do 68 kg) a Marián Kret (do 41 kg) obsadili zhodne bronzovú priečku. Dejiskom republikového šampionátu bola pred týždňom Dunajská Streda.

Vetrák má schopnosti na to, aby mohol pomýšľať na titul. „Patrika Vetráka považujem za veľký talent, technicky i kondične je na tom super, ale mentálne ešte nie správne nastavený. Vyhral tri duely, v ktorých si počínal suverénne a jeden prehral. Vo finále na neho akoby doľahla ťarcha zodpovednosti vzhľadom na dôležitosť toho zápasu, alebo bol za tým stres. Nakopili sa chyby v jeho podaní a podľahol súperovi z Dunajskej Stredy,“ uviedol pre vobraze.sk tréner ZO Lokomotíva Rimavská Sobota Michal Radnóti a zároveň reprezentačný kouč v kategórii do 15 rokov.

„Paťo vedel, že ak získa titul, tak má zabezpečenú miestenku na majstrovstvá Európy do 15 rokov. Teraz ide na reprezentačný turnaj do Poľska a potom sa predstaví na podujatí v Dunajskej Strede. Stále má šancu ísť na európsky šampionát, keďže tam môžu štartovať v jednej váhe dvaja zápasníci z jednej krajiny,“ ozrejmil Radnóti. Ako dodal, Marián Kret získal prvú medailu na majstrovstvách Slovenska. „Dobre zápasil. Keby Marián absolvoval viac tréningov, možno by z toho bola medaila iného lesku. Adrián Hrúz prehral iba s Košičanom, ktorý sa stal majstrom Slovenska. Adrián ide dobrou cestou, výrazne napreduje.“

V dobrom svetle sa ukázal Nikolas Berki. „Vyhral štyri zápasy a v jednom našiel premožiteľa. Nikolas si trochu vstúpil do svedomia a trénuje poctivejšie, čo sa na majstrovstvách Slovenska prejavilo. Vedel, čo treba na žinenke robiť a ako to robiť. Dal do toho aj srdce a bolo to hneď vidieť,“ priblížil rimavskosobotský tréner Michal Radnóti.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album M. Radnótiho, FB ZK D. Streda