Rimavskosobotský zápasník Ďurčo žiaril na majstrovstvách Slovenska

Filip Ďurčo (v červenom drese)

Na majstrovstvách Slovenska kadetov v zápasení žiaril Filip Ďurčo (Lokomotíva Rimavská Sobota). Získal titul vo voľnom štýle i v grécko-rímskom. Súťažil vo váhe do 55 kg. Dejiskom republikového šampionátu bola uplynulý víkend Nitra. V sobotu si Ďurčo vybojoval zlato vo voľnom štýle a v nedeľu k nemu pridal kov rovnakého lesku v grécko-rímskom štýle. „V obidvoch štýloch prešiel na ceste za titulom zhodne cez štyroch súperov. Dúfali sme, že získa titul medzi voľnoštýliarmi. Trochu som mal obavy z toho, ako sa prejavia jeho výpadky v tréningovom procese pre zdravotné problémy. Dominoval však vo všetkých dueloch, akurát ten finálový bol predsa len vyrovnanejší.

Zdolal v ňom súpera z Košíc. Jeho výkony zodpovedali mojim očakávaniam. Po sobotňajšom úspešnom ťažení som od neho čakal v nedeľu zlatú medailu aj v grécko- rímskom štýle. Neboli tam nejakí špecialisti naň,“ povedal pre vobraze.sk tréner Lokomotívy Rimavská Sobota a zároveň reprezentačný kouč v kategórii do 15 rokov Michal Radnóti.

Filip Ďurčo štartoval v roku 2021 na majstrovstvách Európy do 15 rokov, ktoré sa konali v bulharskej Sofii. „Teraz sa dostal do užšej kadetskej reprezentácie. Filip urobil progres. Bude na ňom, aby sa prejavil na reprezentačných akciách. Je šanca, že by mohol štartovať na európskom šampionáte kadetov,“ uviedol Radnóti.

Michal Radnóti ďalej informoval, že z M – SR kadetov vo voľnom štýle si priniesli rimavskosobotskí zápasníci aj jednu striebornú medailu – Nikolas Berki (do 45 kg) a dve bronzové – Nikolas Kondáš (do 60 kg) a Adrián Hrúz (do 65 kg). Tréner Lokomotívy dodal, že medzi klasikmi si prevzali bronzové medaily Koloman Farkaš (do 45 kg) a Nikolas Berki (do 51 kg).

Filip Ďurčo na stupni víťazov

Zdroj: vobraze.sk, foto: album M. Radnótiho a FB M. Staško