Rimavskosobotská bedmintonistka dominovala vo dvojhre i vo štvorhre

Petra Orosová
Petra Orosová vyhrala dvojhru

Bedmintonistka Petra Orosová (BK Rimavská Sobota) ovládla dvojhru na áčkovom podujatí Grand Prix. V Dolnom Kubíne zvádzali súboje chlapci a dievčatá v kategórii do jedenásť rokov. Rimavskosobotská hráčka bola v singli nasadenou jednotkou. V úvodnom kole mala voľný žreb. Zásluhou troch vyhratých zápasov zápasov postúpila Orosová do finále, nestratila v nich ani set, súperky vycvičila. V dueli o turnajový primát si potom poradila so Sopkovou (BC Prešov) 2:1. Tretie miesto obsadila Lara Tömösváryová (BK Rimavská Sobota), v semifinále ju zastavila Sopková.

Petra Orosová dominovala tiež vo štvorhre. Jej partnerkou bola práve spomínaná Terézia Sopková (BC Prešov). Potvrdili pozíciu najvyššie nasadeného páru. V prvom kole mali voľný žreb a ďalšie tri zápasy dvojica Orosová/Sopková vyhrala. Vo finále zdolala Bajdichovú s Chomistekovou (KBŠ Dolný Kubín) 2:0. Na tretej priečke sa umiestnila dvojica Lara Tömösváryová/Patrícia Stašová (BK R. Sobota, KBŠ Dolný Kubín).

Doplnené 3. mája o 14.25 h:

Vo dvojhre chlapcov obsadil tretie miesto Mário Horváth (BK Rimavská Sobota). Vyhral dva duely a v semifinále mu vystavil stopku Otruba (KBŠ Dolný Kubín). Horváth s ním prehral 0:2 na sety.

Petra Oroszová
Medailistky vo štvorhre

Zdroj: vobraze.sk, foto: bedminton.sk, FB SZBe