Strana Za ľudí podporí týchto kandidátov na primátora v R. Sobote i Lučenci

Víkendový snem strany Za ľudí nominoval kandidátov na post primátorov okresných miest. Sú medzi nimi aj Rimavská Sobota i Lučenec. V centre Novohradu podporili súčasnú primátorku Alexandru Pivkovú, ktorá by podľa ich stanoviska mala kandidovať. Ako pre vobraze.sk uviedol hovorca mesta Andrej Barančok, primátorka sa ku kandidatúre vyjadrí pravdepodobne už tento týždeň, zvažujú len akou formou. Predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová už pred pár mesiacmi avizovala, že Pivková pôjde kandidovať. Samospráva sa vtedy nevyjadrila k tomuto kroku a považovala to za predčasné. 

V Rimavskej Sobote získal podporu v nadchádzajúcich voľbách Jaroslav Bagačka. Mohol by tak kandidovať na primátora s podporou strany Za ľudí. Ako pre vobraze.sk poslanec mestského zastupiteľstva Jaroslav Bagačka uviedol, hlasoval o tom snem a cení si podporu.

„Ja ešte nie som rozhodnutý, ak by som sa rozhodol, že áno, v takom prípade dám vedieť,“ povedal Bagačka, ktorý podľa jeho slov bol vždy priaznivcom stredopravým stranám. „Hlasovanie podpory som vnímal pre prípad, ak by sa kandidáti rozhodli kandidovať. Úplne to nevylučujem, ale vidím tu aj iných vhodných kandidátov. Bol som z toho prekvapený,“ povedal Bagačka, ktorý je riaditeľom Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Rimavskej Sobote. 

Hlavné námestie Rimavská Sobota
Bagačka úplne nevylúčil kandidatúru na pozíciu primátora

Zdroj: vobraze.sk