Revúčanka Kapustová dosiahla najlepší výsledok na podujatiach Svetového pohára. Na strelnici bola famózna

Biatlonistka Ema Kapustová z Revúcej dosiahla dnes v nemeckom Oberhofe svoje kariérne maximum na podujatiach Svetového pohára. V stíhacích pretekoch na 10 km obsadila výborné 25. miesto. Pomohla jej k tomu parádna streľba. Mala ju stopercentnú. Sklopila všetkých dvadsať terčov. Predviedla ďalšie galapredstavenie na strelnici. Dobre si počínala aj v bežeckej časti. Kapustová získala šestnásť bodov.

Stíhacie preteky nadväzovali na včerajšie rýchlostné na 7,5 km. Dvadsaťjedenročná Revúčanka sa v nich umiestnila na 39. priečke. Zdobila ju aj v nich stopercentná streľba a na konto si pripísala do celkového poradia Svetového pohára dva body.

„Som každopádne veľmi rada za dnešné body a výkon. Myslím si, že bol kvalitný. Na strelnici som si to odpracovala na sto percent. Štyri nuly beriem znovu všetkými desiatimi. Určite to nebolo ľahké. Neboli to úplne stabilné streľby, ale zvládla som to a teší ma to. Bežecky som si to celkom fajn rozložila. Vedela som sa potiahnuť za babami, využívala som miestami súperky , aby mi to pomohlo,“ uviedla po stíhacích pretekoch pre slovenskybiatlon.sk Ema Kapustová.

Najlepším umiestnením Kapustovej (Otchenash Team) vo Svetovom pohári bola doteraz 28. priečka. Obsadila ju v decembrových stíhacích pretekoch vo švajčiarskom Lenzerheide. Vďaka tomuto umiestneniu si ukoristila prvé body na podujatiach najvyššieho rangu, a to konkrétne trinásť.

Ema Kapustová je vekom stále juniorkou. Prebiehajúca sezóna je premiérovou, v ktorej súťaží na pretekoch Svetového pohára žien. Pozornosť púta svojimi skvelými streleckými schopnosťami. Aktuálne natiahla sériu presných zásahov na 65. Už v piatich pretekoch tejto sezóny sa blysla stopercentnou streľbou.

Zdroj: vobraze.sk, foto: slovenskybiatlon.sk (Petr Slavík)