Obchodné centrum v Rim. Sobote vytvorí prácu pre desiatky ľudí. Zamestnajú sa aj v McDonald’s

Ilustračné foto

Nové obchodné centrum, ktoré majú začať stavať tento rok v Rimavskej Sobote na Sobôtke, prinesie desiatky pracovných miest. V polyfunkčnom objekte Retail Parku Rimavská Sobota to má byť odhadom 60 pracovných miest, v dvoch zmenách po 30 ľudí. Ďalších približne 20 ľudí by mohlo nájsť prácu v objekte rýchleho občerstvenia McDonald’s. Ako sa ďalej uvádza v žiadosti o posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA), objekty plánujú otvoriť v polovici roka 2025 a predpokladané celkové náklady na realizáciu činnosti developera KLM real estate sú 9,2 mil. eur.

Polyfunkčný komplex Retail Park má mať tri samostatné objekty. V súčasnosti na pozemku prebieha proces zemných úprav a navážania zeminy pre výstavbu komunikácií ale aj kvalitnejšia pôda pre sadenie zelene. Terénne práce by mali byť ukončené v máji tohto roka. Začiatok samotnej výstavby objektov je odhadovaný na druhú polovicu tohto roka. Vytvoriť tu majú aj vyše 200 parkovacích miest i prístupovú kruhovú križovatku. V Rimavskej Sobote by mala byť šiestou v poradí. Jej vonkajší priemer má byť 39,0 metra. Dve hlavné ramená majú zabezpečiť dopravu na ceste II/531, tretie rameno je pre SAD a štvrté bude pre plánovaný areál.

Verejnosť tu bude môcť využívať služby celkovo približne desiatich obchodov. V jednej budove má byť nosným priestorom prevádzka potravinového reťazca a v druhom športový reťazec. Okrem samotnej galérie tam investor avizuje samostatnú budovu pre McDonald´s, čo pre vobraze.sk potvrdila v novembri minulého roka pre vobraze.sk PR manažérka pre McDonald’s na Slovensku Lucia Poláčeková. Budova bude s terasou, ihriskom pre deti a parkovacou plochou. Poskytnúť majú aj možnosť objednania a výdaju jedla zákazníkovi priamo do automobilu (McDrive).

Developer KLM real estate tu pripravuje obchodnú zónu, nabíjaciu stanicu pre elektromobily. Konkrétne prevádzky, ktoré majú byť súčasťou obchodného centra spoločnosť zatiaľ nekonkretizovala.

Finančne náročnejšie Ekologické nadregionálne obchodné centrum otvorila spoločnosť KLM real estate v lokalite Zvolen – Západ na jeseň roku 2022. Má jednu z najväčších zelených striech na Slovensku. Centrum s asi dvomi desiatkami prevádzok stojí na ploche piatich hektárov. Otvorené tam boli prevádzky ako Martinus, New Yorker, Kärcher, Deichmann, Datart, Billa, Dráčik či Kik.

Zdroj: vobraze.sk, KLM real estate