Reprezentant z Rimavskej Soboty získal titul v džude

Viktor Ádám sa stal juniorským majstrom Slovenska v džude. Na národnom šampionáte v Galante štartoval v nedeľu vo váhe do 100 kg. Odchovanec TJ Mladosť Relax Rimavská Sobota háji farby banskobystrickej Dukly. V súboji o prvé miesto zdolal Klopana zo Sokola Prievidza. „Bol som trochu sklamaný z toho, že som mal len jedného súpera. Čakal som, že v mojej váhe budeme štyria – piati. Nechcel som súpera vôbec podceniť, bol som opatrný. Videl som, že je vystresovaný a s takými sa veľmi nerád bijem. Môže im vyjsť nástup a vydariť sa nejaká akcia. Súpera som najskôr hodil a potom som ho ešte upáčil, takže som zvíťazil na ippon. Dá sa povedať, že som titul bral takpovediac ako povinnosť,“ povedal pre vobraze.sk Ádám.

Prebiehajúca sezóna sa pre neho nezačala dobre. „Našťastie som však už zdravotne v poriadku. Na predchádzajúcom turnaji v Budapešti to ešte nebolo ono, nebol som v pohode. Na prvej tohtosezónnej súťaži som v Aténach utrpel otras mozgu. Keďže som nebol fit, nemohol som sa zúčastniť na viacerých turnajoch. Dúfam však, že sa pomaly rozbehnem,“ uviedol dvadsaťročný juniorský reprezentant z Rimavskej Soboty.

Vlani upútal na vrcholných podujatiach. Ádám obsadil piate miesto na majstrovstvách Európy juniorov v Luxembursku a rovnako piaty skončil na svetovom šampionáte juniorov v Taliansku. „V tomto roku by som určite tiež chcel štartovať na európskom šampionáte i na majstrovstvách sveta,“ zdôraznil.

Viktor Ádám nechýbal na Grand Prix Rimavská Sobota v džude. „Každopádne sa mi páčilo na tomto podujatí. Bolo veľmi dobre zorganizované, jednoducho naozaj na úrovni. Málokedy prebiehajú na turnajoch zápasy na ôsmich žinenkách. V R. Sobote to tak bolo. Na vysokej úrovni bolo technické zabezpečenie. V organizačnom tíme som stretol milých ľudí. Keby som to mal bodovať, tak dám organizátorom desať bodov z desiatich možných,“ skonštatoval. Na 44. ročníku podujatia si vyskúšal v sobotu rolu kouča mladých džudistov TJ Mladosť Relax Rimavská Sobota. „Na tie malé deti treba ísť trochu inak než na dospelých. Bola to určite zábava. Dúfam, že boli mladí džudisti so mnou spokojní. Možno budem v budúcnosti trénerom,“ nechal sa počuť Viktor Ádám.

V R. Sobote prebiehali zápolenia v džude + foto

Zdroj: vobraze.sk