V R. Sobote prebiehali zápolenia v džude + foto

Lea Megelová triumfovala

Na zimnom štadióne prebiehali súboje v džude. Bol dejiskom Grand Prix Rimavská Sobota. Muziku na sobotňajšom turnaji tvrdili mladí moldavskí a maďarskí džudisti. Zo slovenských klubov mútili vodu hlavne Pezinčania.

Na medailové priečky sa však predrali aj zástupcovia TJ Mladosť Relax Rimavská Sobota. Z prvenstva sa v kategórii U11 tešila Lea Megelová (do 36 kg). Prvé miesto obsadil v rovnakej vekovej kategórii tiež Adam Misove (do 50 kg). Na druhej priečke sa umiestnila medzi mladšími žiačkami Zuzana Danyiová (do 28 kg) a druhé miesto obsadil medzi staršími žiakmi jej brat Ladislav Danyi (do 73 kg). Na striebornej pozícii skončil takisto mladší žiak Tomáš Husman (do 30 kg). Ako ďalej pre vobraze.sk uviedol predseda oddielu džuda TJ Mladosť Relax Rimavská Sobota Jozef Nociar, zhodne tretie miesto obsadili v kategórii U11 Lea Slováková (do 36 kg) a Gabriel Góbis (do 24 kg).

Na bronzovej priečke sa umiestnila i mladšia žiačka Zara Tóthová (do 52 kg). Medzi staršími žiačkami obsadili tretie miesto Eliška Ibosová (do 44 kg) a Natália Kissová (do 52 kg). Džudisti zápolili na ôsmich tatami. Do Rimavskej Soboty zavítal aj predseda Slovenského zväzu džuda Ján Krišanda.

Zimný štadión v Rimavskej Sobote hostil vyše 600 pretekárov.

„Myslím si, že máme za sebou vydarený ročník. Zaznamenali sme priaznivé ohlasy zo všetkých strán, čo sa týka organizácie turnaja, rozhodcov a vôbec všetkého. Každý hodnotil, že turnaj bol super. Zimný štadión celkom vyhovuje našim požiadavkám. Keby bolo parkovisko ešte lepšie, bolo by tá úroveň vyššia,“ povedal Jozef Nociar. Doplnil, že na podujatí súťažilo 631 pretekárov. „Mali sme rekordnú účasť, bol som s ňou spokojný. Na turnaji sa predstavili džudisti z 50 klubov, zastúpenie na ňom malo osem štátov,“ spresnil.

„Boli sme zvyknutí na možno lepšie výsledky našich džudistov. Ale neboli ani tieto zlé. Z päťdesiatich klubov sme sa umiestnili na jedenástom mieste. Vždy sa oddiel nachádza v nejakej fáze. Trénujeme a snažíme sa ďalej vychovávať deti. Máme nejaké talenty. Tí, ktorí teraz prehrali prvý zápas a skončili, môžu na ďalších turnajoch dopadnúť lepšie,“ skonštatoval Jozef Nociar, šéf oddielu a dlhoročný tréner. Ako dodal, novinkou bol v nedeľu kemp pod vedením Bertalana Hajtósa z Maďarska, strieborného medailistu z OH v Barcelone a dvojnásobného majstra Európy. Vlani a predvlani sa v Rimavskej Sobote tradičný turnaj nekonal, čo súviselo s proticovidovými opatreniami.

Zdroj: vobraze.sk