Oláh si dal gólový darček k narodeninám. Prispel k prvej výhre MŠK R. Sobota na ihriskách súperov

Kevin Oláh s priateľkou Jessicou

Kevin Oláh prispel gólom k prvému tohtosezónnemu víťazstvu futbalistov MŠK Rimavská Sobota na ihriskách súperov v tretej lige. Soboťania vyhrali uplynulú nedeľu na trávniku Slávie TU Košice 3:1. Krídelník z Novohradu skóroval v 79. minúte a upravil výsledok duelu do konečnej podoby. „Dal som si asi ten najkrajší darček k narodeninám, ktoré som mal práve v deň zápasu. Bol to dôležitý gól pre náš tím a navyše sme zvíťazili, takže z tohto pohľadu to bolo super. Dúfam, že mi tento gól pomôže. Bol to ťažký zápas, dosiahli sme pekné víťazstvo,“ povedal pre vobraze.sk dvadsaťdvaročný Kevin Oláh.

Presný zásah v Košiciach bol jeho druhým v aktuálnom ročníku. Predtým rozvlnil sieť v Snine, kde Gemerčania remizovali 3:3. „Na ihriskách súperov sa mi darí viac. Hrám tam možno uvoľnenejšie. Dúfam však, že mi to padne aj najbližšie doma proti Svidníku. Je to súper, s ktorým máme zlú bilanciu vzájomných zápasov z vlaňajška,“ uviedol Oláh. Ako zdôraznil, s dvomi gólmi na konte nie je spokojný. „Mohol som ich dať viac, lebo šance som mal. Neviem, či mi pri ich premieňaní chýbalo potrebné šťastie, alebo čím to bolo, že som ich nevyužil. Mal som aj nejaké asistencie.“

Rimavskosobotský mančaft sa nachádza v tabuľke tretej ligy Východ na druhej priečke. „Nečakali sme to. Chceme vyhrať obidve jesenné stretnutia, ktoré nás ešte čakajú, teda doma proti Svidníku i vo Fiľakove. Vieme, že nebudú jednoduché. Ak by sme však zabodovali naplno a prvý Stropkov zakopol, mohli by sme zimovať na prvom mieste. To by bolo super,“ vyjadril sa Kevin, ktorý žije v Lučenci a popri futbale rozváža obedy.

V lete bol v kontakte s predstaviteľmi MŠK Novohrad Lučenec i FTC Fiľakovo. „Chcel som ísť v lete do Lučenca, lebo som Lučenčan a mal by som to bližšie, nemusel by som dochádzať, ale nedohodli sme sa tam na podmienkach. Bol som na jednom tréningu vo Fiľakove. Tam sme sa dohodli, ale napokon to padlo, lebo som zmenil názor a rozhodol sa pokračovať v R. Sobote. Neľutujem, že som zostal v R. Sobote. Jednak sa nám darí a okrem toho pravidelne hrávam. Teší ma, že je o mňa záujem v regióne,“ priblížil. Vlani skóroval v rimavskosobotskom drese päťkrát.

Čuch na góly preukazoval už v mládežníckom veku. Rád by si vyskúšal druhú ligu. „Futbalu dávam všetko. Hráč však potrebuje mať niekedy aj šťastie. Keď príde ponuka z vyššej súťaže, tak ju prijmem,“ reagoval bývalý hráč MŠK Novohrad Lučenec. Ako doplnil, skúšal hrať aj futsal. „Pár zápasov som odohral za tím Mimel Lučenec v kategórii U20, ale futbal považujem za atraktívnejší,“ podotkol.

Prezradil, že jeho predzápasovým rituálom je, že sa pomodlí. Kevin Oláh je Róm. „Myslím si, že to mám z tohto dôvodu trochu ťažšie v tom, aby som sa presadil. So spoluhráčmi vychádzam v súčasnom klube dobre a tak tomu bolo aj v predchádzajúcich. Nestretol som sa na trávniku ani u protihráčov s prejavmi rasizmu. Mám skôr iné skúsenosti. Aj v prebiehajúcej sezóne sa mi niektorí rozhodcovia prihovárajú po anglicky, lebo si myslia, že som cudzinec. V šatni sa z toho so spoluhráčmi smejeme,“ uviedol.

Zdroj: vobraze.sk, foto: vobraze.sk a album K. Oláha

Projekt sa mohol zrealizovať vdaka finančnej podpore Fondu na podporu kultúry národnostných menšín FNMK.