Najväčšiu pozornosť po zápase pútal Dušan Tittel

Súčasťou osláv 100 rokov futbalu v meste Hnúšťa bol exhibičný zápas starých pánov. Starí páni Hnúšťa – Old Boys Slovan Bratislava. Diváci si prišli na svoje, do sietí padlo aj napriek skrátenému hraciemu času takmer 20 gólov. Po nerozhodnom výsledku prišiel na rad penaltový rozstrel. V ňom boli úspešnejší hostia. Po dvoch 30-minútových polčasoch bol stav 4:4. Jedenástkový rozstrel vyhral Slovan 5:4. Po zápase nasledovalo fotenie fanúšikov s futbalovými priaznivcami nielen s domácimi obyvateľmi.

Stretnutie medzi domácimi „internacionálmi“ a predstaviteľmi zlatej generácie Slovana tak zožalo úspech v Hnúšti a diváci hráčov ocenili niekoľkokrát potleskom. „Sme veľmi radi, že Slovan prijal naše pozvanie. Bol to zaujímavý zápas a po ňom nasledovalo ešte príjemné posedenie,“ referoval o akcii manažér klubu Marian Petrok, ktorý tiež nastúpil za domácich.

„Musím povedať, že to bol ťažký zápas,“ povedal pre vobraze.sk Dušan Tittel známy ako bývalý úspešný futbalový reprezentant, ktorý reprezentoval Československo a Slovensko. Podľa jeho slov mal obavy o výsledok ku koncu, keď to vyzeralo, že možno prehrajú. V rukách držal posvätnú loptu z roku 1961, s ktorou hrali Slovanisti prvýkrát v Hnúšti. Neskôr sa kluby stretli ešte v 70-tych rokoch. Ako podotkol, keď na základe starých fotiek videl pôvodné ihrisko, tak to terajšie sa už omnoho zlepšilo. Hralo sa im dobre a radi prídu aj na prípadnú odvetu. „Som rád, že pozvanie prijali aj naši hráči,“ dodal Tittel, ktorý ocenil prácu s futbalovou mládežou.

V drese Slovana sa predstavili známe mená, medzi nimi Stanislav Fišan, Vladimír Kinder, Ladislav Mészároš, Vladimír Kinier, Miloš Glonek či Jaroslav Timko. Prítomný bol aj Dušan Tittel, ale pre zranenie nenastúpil.