Na trénerskú lavičku MŠK R. Sobota sa posadí Mráz

Branislav Mráz (vpravo)

Futbalistov treťoligového MŠK Rimavská Sobota povedie v novej sezóne z postu trénera Branislav Mráz. Pre vobraze.sk to uviedol konateľ klubu Ondrej Václavik. „Boli viacerí kandidáti na funkciu trénera mužstva. Branislav Mráz má blízky vzťah k nášmu klubu. Jednak tu hrával niekoľko rokov a neskôr bol aj koučom R. Soboty v druhej lige. Zavážila aj jeho osobnosť, skúsenosti a kvalita, ktorú má, vrátane najvyššej trénerskej kvalifikácie. Pôsobil na prvoligovej scéne na Slovensku a aj v zahraničí. Bol majstrom Gruzínska. Mám od neho veľké očakávania. Dúfam, že pritiahne mužstvo pod jeho vedením aj viac divákov do hľadiska,“ priblížil Václavik. „Vzdal som sa manažérskej činnosti pri A – mužstve. Branislav Mráz bude zároveň aj športovým riaditeľom. Keďže je známou osobnosťou, má predpoklady, aby vedel komunikovať so zástupcami klubov na Slovensku,“ doplnil konateľ.

Branislav Mráz (50) hrával počas aktívnej kariéry v prvej lige a trénerskú kariéru pri mužoch rozbiehal práve v R. Sobote. V prvej lige bol asistentom i kormidelníkom FC ViOn Zlaté Moravce, jeho ďalšou štáciou bol Spartak Trnava i FK Senica a krátko FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa. Vo funkcii asistenta trénera účinkoval aj v zahraničných prvoligových súťažiach. Bol asistentom lodivoda Juraja Jarábka v gruzínskom FC Dinamo Tbilisi, kde priviedli mužstvo k titulu i triumfu v pohári, asistentom bol tiež v čiernohorskom FK Dečič Tuzi a naposledy v českom MFK Karviná, kde takisto spolupracoval s koučom Jarábkom.

„V Rimavskej Sobote som začal svoju trénerskú kariéru. Stále sledujem, ako sa darí klubom, v ktorých som pôsobil. Od roku 2016 som na pozícii asistenta, ale veľmi ma láka post hlavného trénera. Je to rozdiel, či ste asistent, alebo hlavný tréner a či vo veľkom klube, alebo v malom, má to iné grády,“ povedal pre vobraze.sk Branislav Mráz. Ako dodal, keď pôsobil v prvoligových Zlatých Moravciach ako tréner, mal rozšírené právomoci aj ako športový riaditeľ. Prvú ligu hral rodák z Malých Levárov v drese Dubnice i R. Soboty. Na Gemer prišiel Mráz ako hráč v lete 2004. V lete 2013 odtiaľ zamieril ako tréner do Zlatých Moraviec.

Zdroj: vobraze.sk, foto: archív MFK Karviná