Mladík z Klenovca si pochvaľuje pôsobenie v FC Petržalka

Klenovčan Filip Bobrovský vhupol do seniorského futbalu v drese druholigového FC Petržalka. Získava v ňom ostrohy. „Druhá liga mi chutí veľmi dobre. Je to profesionálna súťaž, pre mladého hráča najlepšia možnosť. Som v Petržalke veľmi spokojný. Sme dobrá partia či už na ihrisku, alebo mimo neho,“ povedal pre vobraze.sk osemnásťročný stredný záložník. Bobrovský je však použiteľný aj v strede obrany. Zaujala ho profesionalita, s akou pristupujú k futbalu v FC Petržalka. „Je to výborný klub,“ zdôraznil. Zarezáva tam od leta.

Debut v mužskej kategórii absolvoval v úvodnom kole na pôde béčka bratislavského Slovana. Do zápasu nastúpil ako striedajúci hráč, odohral vyše tridsať minút. Petržalka prehrala 1:2. Jej jediný gól dal z penalty Soboťan Michal Obročník. „Premiéru som si veľmi užil. Tešil som sa na ňu. Trému som nemal,“ reagoval.

V druhej lige sa odohralo šesť kôl. V polovici stretnutí nastúpil Filip Bobrovský v základnej zostave, dvakrát sa dostal na ihrisko ako striedajúci hráč a raz nehral. V Slovnaft Cupe si odkrútil v Kopčanoch celý duel. Kormidelníkom FC Petržalka je Ján Haspra ml. „S tým, koľko mám priestoru, som spokojný. Každú príležitosť sa snažím využiť a ukázať, že tých minút na trávniku môžem dostávať ešte viac. Tréningový proces je dobrý,“ poznamenal nadaný mladík. Úroveň súťaže je podľa neho kvalitná. „Mužský futbal je rýchlejší, súbojovejší, na čom som však bol dopredu pripravený,“ doplnil.

Jeho spoluhráčmi sú aj skúsení hráči s prvoligovými skúsenosťami ako Juraj Piroska, Richard Lásik, alebo napríklad už spomínaný Obročník. „Určite sa snažím zobrať si od takých hráčov tie najlepšie veci. Usilujú sa mi pomôcť a podporovať ma na ihrisku, za čo im ďakujem. Všetkým spoluhráčom tykám,“ povedal gymnazista. Od septembra nastúpi do maturitného ročníka a chcel by si vybaviť individuálny študijný plán.

S futbalom začínal Filip Bobrovský v Iskre Hnúšťa. Jeho ďalšími zastávkami boli Podbrezová, Jupie FŠ M. Hamšíka (RSC Hamsik Academy B. Bystrica) a DAC 1904 Dunajská Streda, kde účinkoval štyri roky. V júli odtiaľ prestúpil do Petržalky. V reprezentácii do 17 rokov si pripísal na konto tri štarty. Chcel by si zahrať na budúcoročných majstrovstvách sveta do 20 rokov, na ktorých sa Slováci predstavia.

Petržalka angažovala Klenovčana Bobrovského

Zdroj: vobraze.sk, foto: album F. Bobrovského