Petržalka angažovala Klenovčana Bobrovského

Filip Boborovský

Futbalista Filip Bobrovský zmenil klubovú príslušnosť. Osemnásťročný Klenovčan si to z FC DAC 1904 Dunajská Streda namieril do FC Petržalka. V drese druholigového bratislavského tímu naskočí do seniorskej kategórie. Uplynulá sezóna bola jeho rozlúčkovou s tou dorasteneckou. Na Žitnom ostrove účinkoval od leta 2018.

„Som spokojný s tým, že budem pôsobiť práve v Petržalke. Teším sa na to, vnímam to len pozitívne. Beriem to ako začiatok kariéry medzi mužmi. Do petržalského klubu som prestúpil, zmluvu som podpísal na jeden rok,“ povedal pre vobraze.sk Filip Bobrovský. Jeho spoluhráčom je v petržalskom drese aj tridsaťjedenročný rodák z Rimavskej Soboty Michal Obročník, ktorý hrával prvú ligu na Slovensku i v Česku. Novým kormidelníkom FC Petržalka sa stal Ján Haspra ml.

Bobrovský bol na skúške tiež v druholigovom Šamoríne. „Skúšku som absolvoval iba v Šamoríne a v Petržalke, no nakoniec som sa rozhodol pre Petržalku. Ponúk som však mal viac,“ dodal hráč, ktorý je použiteľný v strede záložnej formácie i na pozícii stopéra.

V reprezentačnom tíme do 17 rokov si pripísal na konto tri štarty. Bol na kontrolnom zraze v národnom tíme do osemnásť rokov. Do reprezentačnej devätnástky, ktorá v júni zápolila na majstrovstvách Európy, však neprenikol. „Každopádne som sklamaný, že som sa dostal len do širšej nominácie ako náhradník. Na európsky šampionát som chcel ísť a ukázať sa v čo najlepšom svetle. No ďalej už nad tým nerozmýšľam, sústredím sa len na seba. Čo má prísť, to príde,“ uviedol Filip Bobrovský. S futbalom začínal v Iskre Hnúšťa. Odtiaľ viedli jeho kroky do Podbrezovej a potom do Jupie FŠ M. Hamšíka.

Zverenci trénera Alberta Rusnáka st. obsadili na spomínaných ME do 19 rokov, ktoré sa konali na Slovensku, piate miesto a postúpili na budúcoročný svetový šampionát do 20 rokov. Filip Bobrovský hodlá zabojovať o miestenku v tíme, aby na toto vrcholové podujatie cestoval. „Mám to v hlavne tak nastavené, teda pracovať na sebe a podávať také výkony, aby si ma reprezentačný kouč všimol a nominoval ma,“ doplnil.

Filip Boborovský

Zdroj: vobraze.sk , foto: album F. Bobrovského, Jozef Bedej, FB FC Petržalka