Konateľ MŠK R. Sobota Václavik: Úspech mohol byť ešte krajší

Futbalisti MŠK Rimavská Sobota obsadili v tretej lige Východ piatu priečku. Zverenci kouča Eugena Bariho nazbierali 47 bodov, pričom štrnásťkrát zvíťazili, päťkrát remizovali a jedenásťkrát prehrali so skóre 58:58. Na jar získali Gemerčania 21 bodov a na jeseň ich bolo 26.

„Cieľom bolo umiestniť sa do piateho miesta, čo sme splnili. Na štvrtú priečku nám chýbal jeden bod. Ušli nám pomedzi prsty body v zápasoch so slabšími súpermi. Ten úspech mohol byť ešte krajší. Čakal som, že získame viac bodov. Teraz už môžem povedať, že sme mohli skončiť aj vyššie v tabuľke. Napriek tomu som však so sezónou spokojný,“ povedal pre vobraze.sk konateľ MŠK Rimavská Sobota Ondrej Václavik.

Jedna vec je všeobecný pohľad na účinkovanie Soboťanov, druhá ten podrobnejší. Konateľ MŠK priznáva, že mužstvo utrpelo v priebehu ročníka veľa prehier. „Niektoré boli vysoké, a to dvakrát vo vzájomných zápasoch so Svidníkom, alebo v Bardejove i v Snine, kde sme prišli o vylúčeného hráča. Niektoré prehry boli tesné. Do tejto kategórie patria aj nešťastné domáce prehry s Oravským Veselým či so Spišskou Novou Vsou. Ako som už spomenul, mohli sme získať viac bodov. Nepodávali sme pravidelne v každom zápase dobré výkony. Súviselo to aj s tým, že sme nemali vždy hráčov z Fortuna ligy. Nemôžeme sa na to ale vyhovárať, lebo sme mali aj vlastný káder hráčov. Na jeseň sme s nimi účinkovali v Slovnaft Cupe a s prvoligovou Banskou Bystricou sme odohrali výborný zápas. To však bol káder v jesennej časti. Na jar nebol taký silný a tie výkony tímu už boli kolísavé. V odvetnej časti dostali príležitosť aj vekom dorastenci Adrián Koóš a Adrián Varga,“ povedal Václavik.

MŠK Rimavská Sobota spolupracuje od leta minulého roka s MFK Ružomberok, je farmou účastníka prvej ligy. „Chcel by som jednoznačne pochváliť spoluprácu s MFK Ružomberok, aj keď nám v istej fáze jesene nevedeli poskytovať hráčov, lebo ich mali veľa zranených. Ružomberskí hráči nám však výrazne pomohli pri bodových ziskoch a boli rozdielovými hráčmi. Na jeseň sa v najlepšom svetle z nich ukázal Alexander Selecký, ten nám najvýraznejšie pomohol a na jar bol najlepším ofenzívnym hráčom Adrián Macejko. Spolupráca s ružomberským klubom bude pokračovať,“ vyjadril sa konateľ klubu.

Avizuje, že sa na budúci týždeň má stretnúť so zástupcami MFK Ružomberok. „Po tomto stretnutí budem vedieť, či predstavitelia MFK budú chcieť hovoriť aj do trénerskej otázky v Rimavskej Sobote. Je možné, že by odtiaľ prišli hráči aj na hosťovanie a trénovali by sa s nami. Momentálne ale dôvod na výmenu trénera Eugena Bariho nie je. Z mužstiev zo stredného Slovenska sme skončili v tretej lige Východ najlepšie. Ani v západnej skupine nebol v prvej päťke žiadny tím zo stredného Slovenska. Za úspech považujem, že máme v zostave sezóny dvoch hráčov – Petra Petrána a Sebastiána Gembického. Z hráčov som bol najviac spokojný práve s Petránom.“

Ondreja Václavika podľa jeho slov veľmi prekvapili mužstvá z východného Slovenska. „Boli nadpriemerne pripravené na túto súťaž. Tá mala minimálne o jeden level vyššiu úroveň než predtým tretia liga Stred,“ skonštatoval.

Konateľ MSK naznačil, že v kádri nastanú pravdepodobne väčšie zmeny. „Vieme, že Miladin Vujoševič odchádza do Humenného. Na skúšku do Rakúsku pôjde Sebastián Gembický. Erik Ľupták má ísť do Jesenského. David A. Fadairo, ktorému končí hosťovanie v Liptovskom Mikuláši, sa k nám teraz v lete pravdepodobne nepripojí. Hľadajú mu klub v zahraničí, alebo vo Fortuna lige,“ priblížil Václavik.

Zdroj: vobraze.sk, foto: mskrimavskasobota