Kapustová skončila na európskom šampionáte junioriek v rýchlostných pretekoch jedenásta

Ema Kapustová

Biatlonistka Ema Kapustová z Revúcej má za sebou druhé preteky na juniorských majstrovstvách Európy v poľských Jakuszyciach. V rýchlostných pretekoch na 7,5 km neprenikla do najlepšej desiatky, umiestnila sa na jedenástej priečke. Na strelnici Kapustová (Otchenash Team) dvakrát minula terč, raz pri streľbe v ľahu a raz v stoji, čo pre ňu znamenalo trestné kolá. Zo šiestich Sloveniek skončila najlepšie.

„Dnešok asi nezaradím medzi moje vydarené preteky, keďže to nebolo v konečnom dôsledku úplne také, ako by som si to predstavovala. Každopádne na strelnici som urobila také chyby, za ktoré by som bola na tréningu na sebe nahnevaná a nie ešte urobiť ich na pretekoch. Boli to blbé chyby. Viem, že nemuseli byť. Čo sa týka bežeckej stránky, necítila som sa úplne najlepšie. Bojovala som s podmienkami, ktoré sme mali. Boli dosť náročné,“ uviedla pre slovenskybiatlon.sk Ema Kapustová. Ako dodala, nezvládla posledné kolo. „Chcem si z toho zobrať nejaké ponaučenie do ďalších pretekov,“ skonštatovala.

Na juniorskom šampionáte sa v rýchlostných pretekoch predstavila aj Revúčanka Tamara Molentová (ŠK Železiarne Podbrezová), tretia biatlonistka z Revúcej Veronika Šteczová (ŠKP Banská Bystrica) pre chorobu neštartovala. Molentová, ktorá je vekom kadetka, obsadila tridsiate miesto. Kým v ľahu trafila všetkých päť terčov, v stoji dvakrát strieľala nepresne. Tamara je lepšou bežkyňou než strelkyňou.

Vo štvrtkových vytrvalostných pretekoch na 12,5 km obsadila Ema Kapustová šieste miesto, Tamara Molentová skončila dvadsiata a Veronika Šteczová sa umiestnila na 68. priečke.

Tamara Molentová

Zdroj: vobraze.sk, foto: Slovenský biatlon/Soňa Niková