Hokejista Tamáši z R. Soboty skóroval premiérovo v českej extralige

Hokejista Alex Tamáši z Rimavskej Soboty si odkrútil výborný debut v českej extralige. V jej úvodnom kole prispel gólom i asistenciou k výhre Mountfield HK Hradec Králové na ľade HC Kometa Brno 4:0. Dvadsaťpäťročný center prekonal gólmana Brna Furcha v 17. min. Tamáši nastúpil v druhej útočnej formácii, v ktorej boli jeho spoluhráčmi Aleš Jergl a Slovák Oliver Okuliar. „Som rád, že som strelil gól v prvom zápase. Strieľanú prihrávku Jergla som tečoval do brány. Vždy je ten prvý v sezóne dôležitý. Spadne človeku trochu taký kameň zo srdca, ale dodá to hráčovi aj sebavedomie,“ uviedol pre vobraze.sk Alex Tamáši.

V závere druhej tretiny si pripísal na konto asistenciu a bol napokon vyhlásený za najlepšieho hráča Hradca Králové v tomto piatkovom zápase, za čo si prevzal fľašu vína. „Určite som takúto premiéru nečakal ani v najlepšom sne,“ zdôraznila letná posila Mountfield HK a o spoluhráčoch v útoku dodala: „Myslím si, že sme si sadli hneď od začiatku a funguje to medzi nami.“

Puk, ktorým si otvoril strelecký účet v českej extralige, má Alex odložený. „Hneď po tom, ako som strelil gól, mi ho išiel Jergl vziať a odovzdal ho našim masérom, ktorí mi ho opáskovali a následne dali. Takže už je doma vyložený na poličke,“ priblížil bývalý hráč HC ‘05 Banská Bystrica a účastník dvoch majstrovstiev sveta v seniorskej kategórii. Koľko ho bude stáť v kabíne premiérový presný zásah? „Tuším, že to vychádza okolo 60 eur,“ odvetil. Alexovi Tamášimu sa darilo v prípravných zápasoch pred začiatkom súťažného ročníka. Bodoval v nich. „S prípravou som bol veľmi spokojný. Verím, že na to nadviažem aj počas sezóny,“ povedal.

Po príchode do Česka si začal zvykať na prepočítanie eur na české koruny. „Ale už som si na to celkom zvykol. Spočiatku som však bol z toho kúsok zdesený. Keď som mal platiť napríklad 400 korún, prišlo mi to veľa,“ uviedol s úsmevom.

Alex Tamáši začínal s hokejom v Rimavskej Sobote. Bol mládežníckym reprezentantom a predstavil sa na majstrovstvách sveta do 20 rokov. Najvyššiu súťaži si na Slovensku zahral okrem Banskej Bystrice aj vo farbách Liptovského Mikuláša a HK Orange 20.



Zdroj: vobraze.sk, foto: album A. Tamášiho